BACK TO
TOP
Εργασιακά

Έως 31 Δεκέμβρη άδειες άσκησης γεωτεχνικών

Λήγει τέλος του έτους η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης άσκησης επαγγέλματος των γεωτεχνικών.

Στήριξη του επαγγέλματος ζητούν από το Μαξίμου οι γεωτεχνικοί

3
0

Με ανακοίνωσή του το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας καλεί του γεωτεχνικούς να υποβάλλουν ατελώς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014, τη Δήλωση Συνέχισης Άσκησης του Γεωτεχνικού Επαγγέλματος (Έντυπο Δήλωσης Συνέχισης Άσκησης Γεωτεχνικού Επαγγέλματος), προκειμένου το Επιμελητήριο να εκδώσει τη σχετική Βεβαίωση Άσκησης Γεωτεχνικού Επαγγέλματος, αντικαθιστώντας την υπάρχουσα άδεια.

Πιο αναλυτικά, το ΓΕΩΤΕΕ ενημερώνει όσους δεν έχουν υποβάλλει ακόμη την αίτηση για την αντικατάσταση της Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Γεωτεχνικού με τη Βεβαίωση Συνέχισης Άσκησης Γεωτεχνικού Επαγγέλματος, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 3115/9-9-2013 σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και τα προβλεπόμενα στο Ν. 3919/2011 (ΦΕΚ 32/Α’), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

«Καλείστε λοιπόν, όλοι οι γεωτεχνικοί που κατά την ημερομηνία έκδοσης της παραπάνω εγκυκλίου διαθέτατε Άδεια Άσκησης Γεωτεχνικού Επαγγέλματος, όπως φροντίσετε να υποβάλλετε ΑΤΕΛΩΣ, μέχρι το τέλος του έτους 2014, την Δήλωση Συνέχισης Άσκησης του Γεωτεχνικού Επαγγέλματος (Έντυπο Δήλωσης Συνέχισης Άσκησης Γεωτεχνικού Επαγγέλματος), προκειμένου η Υπηρεσία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. να φροντίσει να σας εφοδιάσει με τη σχετική Βεβαίωση Άσκησης Γεωτεχνικού Επαγγέλματος, αντικαθιστώντας την Άδειά σας.

Η έγκαιρη υποβολή της παραπάνω δήλωσης μειώνει τον χρόνο διεκπεραίωσης της Αίτησης αλλά καθιστά και το Μητρώο Απασχόλησης Γεωτεχνικών που θα αναρτήσει το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., εγκυρότερο.

Η παραπάνω δήλωση μπορεί να υποβληθεί από το μέλος είτε μέσω του online.geotee.gr (συνίσταται) από την ηλεκτρονική μας σελίδα (www.geotee.gr), είτε με φαξ (2310-236308), είτε με email (members@geotee.gr), φροντίζοντας αυτή να είναι υπογεγραμμένη και να συνοδεύεται από τα ζητούμενα δικαιολογητικά. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση μη υποβολής της ως άνω Δήλωσης, ο γεωτεχνικός θα διαγραφεί από το Μητρώο Απασχόλησης του ΓΕΩΤ.Ε.Ε..

Με την υποβολή της ως άνω Δήλωσης επικαιροποιούνται τα στοιχεία του Μητρώου Απασχόλησης που τηρεί το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στα πλαίσια του άρθρου 6 του Π.Δ. 344/2000 και χορηγείται στον γεωτεχνικό Βεβαίωση Άσκησης Γεωτεχνικού Επαγγέλματος.

Τονίζεται ότι η παραπάνω διαδικασία, αφορά όλους τους γεωτεχνικούς, δηλαδή όσους εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν τόσο στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Επισημαίνεται τέλος ότι, για την Δήλωση Συνέχισης Άσκησης Γεωτεχνικού Επαγγέλματος, το μέλος θα πρέπει να είναι οικονομικά ενήμερο όσον αφορά τις υποχρεώσεις του προς το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. H πληρωμή των συνδρομών (15 ευρώ/έτος) μπορεί να γίνει, είτε σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς (Αρ. Λογ/σμού: 6215030021086), ζητώντας ως καταθέτης να δηλωθεί το ονοματεπώνυμο και ο αρ. μητρώου, είτε στο λογιστήριο της κεντρικής υπηρεσίας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. στη Θεσσαλονίκη, είτε μέσω web-banking (Αρ. ΙΒΑΝ ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: GR 10 0171 2150 0062 1503 0021 086) γράφοντας στο ειδικό πεδίο ονοματεπώνυμο και αρ. μητρώου.

Για οποιαδήποτε παραπέρα πληροφορία ή διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Επιμελητήριο, στα τηλέφωνα 2310/278817-8 (εσωτ. 1 και εσωτ. 2- Αρχείο Μελών, κ.κ. Άρτεμη Μπαρουκτσή και Σοφία Καρακασίδου και εσωτ. 3 – Λογιστήριο, κ.κ. Άρια Ιωαννίδου και Όλγα Μουτσιλάκη) ενώ σε περίπτωση που χρειαστείτε βοήθεια για το online geotee επικοινωνείτε με τον κο Βασίλειο Τσιόλα, στα τηλέφωνα 2310/278817-8 (εσωτ. 1 και εσωτ. 2- Αρχείο Μελών).

Εάν χρειαστείτε οποιαδήποτε τεχνική διευκρίνιση για την σύνδεση σας στο online σύστημα, για την έγκαιρη εξυπηρέτηση σας χωρίς αναμονές στο τηλεφωνικό κέντρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην αρχική οθόνη σύνδεσης ή εγγραφής τον σύνδεσμο «Δε μπορώ να συνδεθώ!», που βρίσκεται κάτω από το εκάστοτε πλαίσιο εισαγωγής προσωπικών στοιχείων σύνδεσης όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, προκειμένου να υποβάλλεται το ερώτημα σας. Ανάλογο πλαίσιο βοήθειας υπάρχει και μέσα στην προσωπική καρτέλα των μελών στην ενότητα «Βοηθητικά» -> «Αναφορά Προβλήματος Χρήσης».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία