BACK TO
TOP
Εργασιακά

«Να καταργηθεί η προκήρυξη πρόσληψης εποχικού προσωπικού από τον ΕΛΓΑ»

Προεκλογική χαρακτηρίζει την προκήρυξη πρόσληψης εποχικού προσωπικού από τον ΕΛΓΑ, η παράταξη Αγωνιστική Γεωτεχνική Πρωτοβουλία – Άροση παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ και ζητά να καταργηθεί. Όπως επισημαίνει, αυτές οι τακτικές οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και την ανεργία.

Συνεδρίαση της Ομάδας του ΓΕΩΤΕΕ για τα Σχέδια

0
0

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει τα εξής:

«Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου διαπιστώνουμε ότι το κράτος λειτουργεί  και εκμεταλλεύεται τις συνθήκες για να αποκομίσει εκλογικό κέρδος. Με αφορμή την κακοκαιρία τις τελευταίες ημέρες του 2014, με προκήρυξη express ο ΕΛΓΑ ανακοινώνει πρόσληψη εποχικού προσωπικού:

  • με προθεσμία υποβολής μόλις 3 ημέρες -ανακοινώθηκε 12-1-2015 και η προθεσμία έληγε στις 15-1-2015
  • με την ανακοίνωση να χάνεται στις «μέσα» σελίδες της ιστοσελίδας του ΕΛΓΑ
  • με υπεύθυνες δηλώσεις που έπρεπε να προμηθευτεί κάποιος από τα υποκαταστήματα (δεν ήταν διαθέσιμα στο διαδίκτυο) και όχι πολύ σαφή τον τρόπο κατάθεσης των αιτήσεων
  • χωρίς να έχει γίνει προηγούμενα συνολική εκτίμηση για τον καθορισμό του αριθμού των γεωπόνων που χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες
  • με προσλήψεις σε περιοχές που οι καλλιέργειες δεν υπέστησαν ζημιές.

Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι πολιτικές μας οδήγησαν στην ανεργία, την κρίση και την απαξίωση του πρωτογενή τομέα σε μια περίοδο  που μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα.

Απαιτούμε την ακύρωση της διαδικασίας. Ζητάμε νόμιμες διαδικασίες τόσο για την εκτίμηση του αριθμού των γεωπόνων που απαιτούνται, όσο και στον τρόπο που προσλαμβάνονται».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία