BACK TO
TOP
Εργασιακά

Εργόσημο και χαμηλότερο ασφάλιστρο για μείωση κόστους των αλλοδαπών αγρεργατών

Το πολύ υψηλό κόστος των μετακλητών αλλοδαπών γης που απασχολεί και προβληματίζει πολύ τους γεωργούς συζητήθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου φορείς από τον αγροτικό κόσμο της Ημαθίας.

2
0

Μετά από πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη, κ. Καλαϊτζίδη, οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών - Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Βέροιας,  Αλεξάνδρειας, Νάουσας συναντήθηκαν σήμερα και αποφάσισαν ομόφωνα να ενημερώσουν τους πολιτικούς εκπροσώπους του νομού σχετικά με τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση του θέματος. Μεταξύ των όσων πρότειναν, και βάσει του τι προβλέπουν οι  κοινοτικοί κανονισμοί, σε εφαρμογή  της συνθήκης Σένγκεν, ήταν:

• η μείωση του παραβόλου πρόσκλησης των μετακλητών αλλοδαπών εργατών γης,

• η καθιέρωση  εργοσήμου,

• η μείωση του προκαταβαλλόμενου ασφαλίστρου και

• η απαλλαγή καταβολής χρηματικού ποσού για έκδοση βίζας εργατών αλβανικής καταγωγής στα προξενεία.

Με τις προτάσεις αυτές, οι παραγωγοί πιστεύουν πως θα βγουν όλοι κερδισμένοι - και οι εργαζόμενοι και οι αγρότες – εργοδότες, αλλά και το ίδιο το κράτος, καθώς με την υφιστάμενη νομοθεσία, που δεν εφαρμόζεται, το ελληνικό δημόσιο χάνει τεράστια ποσά, της τάξης εκατομμυρίων ευρώ, ωθώντας ταυτόχρονα με την απειλή βαρύτατων προστίμων τους αγρότες της περιοχής σε μη νόμιμες ενέργειες που αφορούν στην πρόληψη αλλοδαπών εργαζομένων.

Την επόμενη βδομάδα, αντιπροσωπεία των φορέων που συναντήθηκαν την Παρασκευή θα δει τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του τις προτάσεις τους.

Εν τω μεταξύ καλούν τους αγρότες της περιοχής να μην προχωρήσουν στις διαδικασίες της μετάκλησης μέχρι να επιτευχθούν οι αλλαγές που αιτούνται μετά και από τη συζήτηση της επόμενης βδομάδας με τον κ. Αποστόλου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία