BACK TO
TOP
Εργασιακά

Βιωματικό εργαστήριο για διδακτικές φάρμες

Βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Διδακτικές φάρμες» στο οποίο θα μετέχουν 25 κτηνοτρόφοι διοργανώνει το ΑΚΟΜΜ – ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΑΕ ΟΤΑ στο πλαίσιο της υλοποίησης του διατοπικού προγράμματος «ΟΡΕΑ ΚΡΗΤΗ». Θα γίνει από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου στο Γερακάρι Αμαρίου. Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρίου. Στο σεμινάριο μπορούν επίσημα να πάρουν μέρος (με κάλυψη των εξόδων διαμονής και διατροφής) κτηνοτρόφοι από περιοχές Leader. Όμως μπορούν να το παρακολουθήσουν δωρεάν, χωρίς κάλυψη εξόδων διατροφής και διαμονής, όσοι κτηνοτρόφοι ενδιαφέρονται για τη νέα τάση ίδρυσης επισκέψιμων κτηνοτροφικών μονάδων.

Βιωματικό εργαστήριο για διδακτικές φάρμες

1
0
Όσοι κτηνοτρόφοι θα παρακολουθήσουν επίσημα το βιωματικό εργαστήριο θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ιταλία το διάστημα από 26 έως 30 Απριλίου 2015
 
Από την περιοχή παρέμβασης του ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε  ΟΤΑ που υλοποιείται το πρόγραμμα Leader μπορούν να συμμετάσχουν 6-7 κτηνοτρόφοι που οι εκμεταλλεύσεις τους βρίσκονται σε αυτή την περιοχή. Οι υπόλοιποι θα προέρχονται από περιοχές Leader της υπόλοιπης Κρήτης.

Όποιος κτηνοτρόφος ενδιαφέρεται για τη συμμετοχή του στο βιωματικό εργαστήριο μπορεί να συμπληρώσει το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος καθώς και το ερωτηματολόγιο που το συνοδεύει. Στη συνέχεια μπορεί να αποστείλει το έντυπο με e-mail ή φαξ
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 9 Μαρτίου.

Διδακτικές φάρμε
 Το διατοπικό πρόγραμμα έχει ως στόχο την προώθηση της εναλλακτικής και συμπληρωματικής δραστηριότητας στις κτηνοτροφικές – ορεινές ζώνες της Κρήτης μέσω της δημιουργίας διδακτικών κτηνοτροφικών αγροκτημάτων τα οποία θα συνδυάζουν την παραγωγική με την τουριστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα.
Το μοντέλο που θα αποτελεί τη βάση για το σχεδιασμό αυτό αποτελούν οι διδακτικές φάρμες, οι οποίες γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη στις γείτονες ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στην Ιταλία.
Οι διδακτικές φάρμες, σύμφωνα με το ιταλικό παράδειγμα, είναι αγροτικές επιχειρήσεις και αγροτουριστικές δομές δομημένες ανάλογα και οργανωμένες, ώστε να υποδέχονται επισκέπτες (παιδιά και ενήλικες) για εκπαιδευτικούς λόγους και λόγους αναψυχής. Προσφέρουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη φύση και την περιοχή τους μέσω των αγροτικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων και των προϊόντων τους, μέσα από μια συγκεκριμένη μέθοδο, βιωματική, βασισμένη στην ενεργή συμμετοχή τους

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν ημέρες και ώρες γραφείου, στα τηλέφωνα : 2834031606, 2834031793 κ. Εύη Βρέντζου.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία