BACK TO
TOP
Εργασιακά

Θέμα βιωσιμότητας στην Αβερώφειο βλέπει το Ποτάμι

Πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών δρομολογείται στην Αβερώφειο Σχολή Λάρισας απαντά ο Αποστόλου.

Θέμα βιωσιμότητας στην Αβερώφειο βλέπει το Ποτάμι

0
0

Την πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών για το τρέχον σχολικό έτος στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή Λάρισας έχει ήδη δρομολογήσει η διοίκηση, με απόφαση των υπουργών Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, ενώ αναμένεται να δημοσιευτεί άμεσα και η προκήρυξη.

Αυτό απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου με έγγραφό του σε ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του Ποταμιού Κ. Μπαργιώτα, αναφορικά με τα προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή Λάρισας.

Επίσης, όπως αναφέρει ο κ. Αποστόλου, «εξετάζονται και οι ανάγκες σε καθηγητές για το σχολικό έτος 2015-2016 και παράλληλα δρομολογείται η κάλυψη μέρους αυτών με τη μετακίνηση καθηγητών συναφών ειδικοτήτων από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας».

«Άλλωστε,  στους σχεδιασμούς της διοίκησης του ΕΛΓΟ περιλαμβάνονται αφενός η συντήρηση, αποκατάσταση και ο εκσυγχρονισμός των σχολών και αφετέρου η κάλυψη σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό» καταλήγει το έγγραφο του αναπληρωτή.

Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρθηκε στο πλήθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Σχολή και συγκεκριμένα, έκανε λόγο για εγκατάλειψη από την πολιτεία να συντηρηθούν τα κτίρια, που από το 1993, έχουν κριθεί διατηρητέα.

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι «υπάρχει η δυνατότητα τα έργα αναπαλαίωσης να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, καθώς πρόκειται για «διατηρητέο μνημείο» σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά απαιτείται η σύνταξη προμελέτης, η οποία κοστίζει. Παρά το γεγονός ότι η Διεύθυνση της Σχολής έχει απευθυνθεί σε διαφόρους φορείς, μέχρις στιγμής δεν υπήρξε ανταπόκριση».

Επίσης, ο βουλευτής στην ερώτησή του τόνισε και το μείζον πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού. Σύμφωνα με τον ίδιο «αξίζει να σημειωθεί πως το 1990 η Σχολή είχε τριάντα μόνιμους υπαλλήλους, το 2013 τέσσερις και το 2014 μόλις δύο, ενώ τόνισε και την ανάγκη αναβάθμισης των οικοτροφείων με προσωπικό».

Τέλος, τονίζεται πώς το «Ποτάμι» υποστηρίζει ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη της αγροτικής εκπαίδευσης με τέτοιους όρους και ότι στην εποχή της κρίσης η στροφή των νέων στη γη, εάν δεν δίνει άμεσα την «απάντηση» στην ανεργία, πάντως δημιουργεί τη βάση για μελλοντική απασχόληση».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την Απάντηση Αποστόλου για προσλήψεις στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή Λάρισας.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία