BACK TO
TOP
Εργασιακά

Οι ανασφάλιστοι αγρεργάτες θα κάνουν βιώσιμο τον ΟΓΑ

Στη «δεξαμενή» των 300.000 αλλοδαπών εργαζομένων γης, που απασχολούνται σε όλη την ελληνική ύπαιθρο για τις καλλιεργητικές εργασίες και τη συγκομιδή της τελικής παραγωγής προσβλέπει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να τονώσει τα δημόσια έσοδα και να λύσει το μείζον πρόβλημα της χρηματοδότησης της λειτουργίας του ΟΓΑ.

Υπό κρίση οι διοικήσεις οργανισμών, με πολλές αρμοδιότητες ο Μπόλαρης

2
1

«Πρότασή μας είναι να τους αντιμετωπίσουμε ακολουθώντας τo μοντέλo των ΗΠΑ» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια δυναμική ομάδα εργαζομένων, οι οποίοι συμβάλλουν καθοριστικά ως συντελεστής παραγωγής στον πρωτογενή τομέα και έχει πολλή μεγάλη σημασία να τύχουν οι άνθρωποι αυτοί όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από την εργασιακή νομοθεσία.

«Πρέπει να αφήσουμε τις διακρίσεις του στυλ οι ξένοι χωρίς άδεια ή χωρίς χαρτιά. Αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν και συνεισφέρουν στην παραγωγή του εθνικού μας ΑΕΠ», ανέφερε ο κ. Μπόλαρης και υπογράμμισε ότι «αυτό σημαίνει πως όλοι τους πρέπει να ασφαλιστούν».

Τα οφέλη από μια τέτοια κίνηση, όπως είπε ο υπουργός στο περιθώριο του 9ου συνεδρίου Καινοτομίας και Ανάπτυξης που οργανώθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, είναι ιδιαίτερα σημαντικά και έχουν σχέση με τη διαφάνεια στη λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον ΟΓΑ, εισάγοντας ένα δυναμικό κομμάτι της παραγωγής, δημοκρατικά κι έντιμα στο σύστημα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

«Οι εργοδότες τους, επίσης, τον μισθό αυτών των εργατών αυτών και τα έξοδα ασφάλισής τους θα μπορούν να τα προσκομίσουν στην εφορία για να έχουν μια έκπτωση φόρου», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι με τον τρόπο αυτό «λύνεται το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει στην χρηματοδότηση της λειτουργίας του ο ΟΓΑ, αλλά και οι ανισότητες που υπάρχουν μεταξύ ελλήνων και ξένων εργαζομένων, διότι υπάρχουν πολλοί οι οποίοι θα προτιμήσουν έναν αλλοδαπό εργάτη που δεν είναι ασφαλισμένος».

Πρόκληση για έξοδο από την κρίση ο πρωτογενής τομέας

Νωρίτερα από το βήμα του 9ου συνεδρίου για την καινοτομία και την ανάπτυξη ο υπουργός επισήμανε  ότι «η αγροτική παραγωγή, ο πρωτογενής τομέας είναι πρόκληση για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση» κι ότι «το ΥπΑΑΤ στοχεύει στη στήριξη της ποιοτικής και της πιστοποιημένης παραγωγής», ενώ προέβλεψε πως υπό προϋποθέσεις η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μπορεί να επιτευχθεί μέσα στην επόμενη τριετία.

Πιο συγκεκριμένα, επισήμανε ότι το παραγωγικό μοντέλο που ακολουθούσε η χώρα μέχρι τώρα έχει καταρρεύσει και πως έχουν κληρονομηθεί προβλήματα από την εξέλιξη αυτή, με συνέπεια να «είμαστε υποχρεωμένοι, προχωρώντας καθημερινά, και παρεμβαίνοντας πολιτικά, να στήνουμε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο για τη χώρα. Αναφέρθηκε ακόμη σε μια σειρά από πολλές νέες καινοτόμες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στον πρωτογενή τομέα, σε διάφορες περιοχές της χώρας, στη βάση των οποίων, όπως είπε, παράγονται ανταγωνιστικά προϊόντα που διατηρούν το ποιοτικό προβάδισμα έναντι ανταγωνιστών στο εξωτερικό, προβαίνοντας σε δυναμικές εξαγωγές. Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε τέλος την ανάγκη να αναπτυχθούν και να στηριχθούν όλες οι προσπάθειες, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και βοηθούν στην έξοδο της χώρας από την κρίση, σημειώνοντας ότι «είναι στο χέρι μας» να επιτευχθεί μέσα στην επόμενη τετραετία.


Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

07-11-2015 19:01HLI

Αυτο ειναι θετικο αφου ολοι γνωριζουν οτι στην παραγωγη δεν υπαρχουν διαθεσιμα ελληνικα χερια,

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία