BACK TO
TOP
Εργασιακά

Ένας σύγχρονος κόμβος εκπαίδευσης και έρευνας από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Το φθινόπωρο του 2017 θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το νέο εκπαιδευτικό κέντρο «Αλίκη Περρωτή» διευρύνοντας το εκπαιδευτικό έργο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με ένα δυναμικό περίπου 700 σπουδαστών και διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού.

Ένας σύγχρονος κόμβος εκπαίδευσης και έρευνας από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

1
0
Μάλιστα, η Τελετή Θεμελίωσης του νέου Εκπαιδευτικού Κέντρου «Αλίκη Περρωτή» του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Απριλίου, παρουσία της κας. Αλίκης Περρωτή, επίσημων προσκεκλημένων, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και πολλών φίλων της Σχολής και του Κολεγίου. Η κυρία Αλίκη Περρωτή, πρόσφερε μια σημαντική δωρεά προς τη Σχολή και το Κολέγιο Perrotis για την κατασκευή του νέου αυτού κτιρίου το οποίο θα στηρίξει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες  της Σχολής για την εκπαίδευση των νέων στους τομείς της γεωργίας, των τροφίμων και των επιστημών ζωής.



Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική τελετή στο χώρο του εργοταξίου ο Πρόεδρος της Σχολής, Δρ. Πάνος Κανέλλης, ευχαρίστησε εκ μέρους των σπουδαστών και των καθηγητών την κα. Αλίκη Περρωτή για τη γενναιοδωρία της ενώ τόνισε πως η τελετή αυτή σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα μιας νέας εποχής στην ιστορία του Κολεγίου Perrotis.

Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος. Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος αφού  ευχαρίστησε την κα. Περρωτή για την προσφορά της ανακοίνωσε πως θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανακήρυξη της σε επίτιμο δημότη της Θεσσαλονίκης. Επίσης, η κα. Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ευχαρίστησε την κα. Περρωτή χαρακτηρίζοντας  τη, «παλικαρίσια και γενναιόδωρη ψυχή».

Το νέο κτίριο, αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2017 και θα φιλοξενήσει περισσότερους από 700 σπουδαστές, θα περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας και μελέτης, εργαστήρια, αμφιθέατρα και λοιπούς εκπαιδευτικούς χώρους καλύπτοντας τις ανάγκες σπουδαστών και ερευνητών. Το έργο το οποίο ανέλαβε η αρχιτεκτονική εταιρεία «Κουλουκούρης και Συνεργάτες» υλοποιείται βασισμένο σε αρχές αειφορίας για την βέλτιστη χρήση του φυσικού περιβάλλοντος και την ταυτόχρονη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.

Επιπλέον, το ήδη υπάρχον κτίριο του Perrotis College θα ανακαινισθεί μετά από σημαντική δωρεά του εφόρου της Σχολής, του κου. Seth Frank, και θα λειτουργήσει για τη νέα Μεταπτυχιακή Σχολή η οποία θα λειτουργήσει σύντομα

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία