BACK TO
TOP
Εργασιακά

Χαρακόπουλος: Παράδειγμα προς μίμηση το ΤΕΙ Θεσσαλίας

Eπίσκεψη στο ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα πραγμαματοποίησε ο Τομεάρχης Παιδείας Ν.Δ., Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Συνάντηση για την κτηνοτροφία στη Βάθη

2
0

Στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΤΕΙ, Δρ. Παναγιώτη Γούλα και τον αναπληρωτή πρόεδρο, Δρ. Ευστάθιο Βελισσαρίου, συζητηθήκαν θέματα που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας του ιδρύματος, τη μείωση διδακτικού και διοικητικού προσωπικού και κονδυλίων, τις συνεργασίες με εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, τις καινοτόμες δράσεις που έχει παρουσιάσει κατά καιρούς και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Στη συνέχεια, ο Θεσσαλός πολιτικός, ξεναγήθηκε στους χώρους του ιδρύματος και ενημερώθηκε αναλυτικότερα για τις δράσεις που υλοποιούνται, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι την προσπάθεια που γίνεται για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους φοιτητές. Αρχικά, επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη του ιδρύματος, όπου ενημερώθηκε για τις δυνατότητες που προσφέρει σε ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο περιβάλλον, με εκτεταμένη χρήση νέων τεχνολογιών από τη διαδικασία δανεισμού ως και την αρχειοθέτηση των συγγραμμάτων. Στη συνέχεια, μετέβη στις εστίες διαμονής των φοιτητών, όπου διαπίστωσε την επιμονή του προσωπικού και της διοίκησης να βελτιώσει τις υπάρχουσες υποδομές, και να τις διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο λειτουργικότητας και καθαριότητας. Στο εργαστήριο Δενδροκηπευτικής του Ιδρύματος, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ενημερώθηκε αναλυτικά από τον καθηγητή, Δρ. Αλέξανδρο Παπαχατζή, για τις προοπτικές που ανοίγονται στο χώρο της γεωργίας και των κηπευτικών ειδικότερα, με τη χρήση νέων τεχνολογιών που αξιοποιούν τη γεωθερμία. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, συζητήθηκε και η δυνατότητα αξιοποίησης των μεθόδων και των τεχνολογιών που εφαρμόζει το εργαστήριο από τους αγρότες της περιοχής, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, ασκώντας επιχειρηματική αγροτική δραστηριότητα.

Αξιοποίηση γεωθερμίας

Στο εργαστήριο Δενδροκηπευτικής του Ιδρύματος, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ενημερώθηκε αναλυτικά από τον καθηγητή Δρ. Αλέξανδρο Παπαχατζή, για τις προοπτικές που ανοίγονται στο χώρο της γεωργίας και των κηπευτικών ειδικότερα, με τη χρήση νέων τεχνολογιών που αξιοποιούν τη γεωθερμία. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, συζητήθηκε και η δυνατότητα αξιοποίησης των μεθόδων και των τεχνολογιών που εφαρμόζει το εργαστήριο από τους αγρότες της περιοχής, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, ασκώντας επιχειρηματική αγροτική δραστηριότητα.

Σκόνη γάλακτος γαϊδούρας

Κατόπιν, ο κ. Χαρακόπουλος, αφού ξεναγήθηκε στις πρότυπες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις αγελαδοτροφίας και αιγοπροβατοτροφίας του ιδρύματος, επισκέφθηκε το Εργαστήριο Μηχανικής Τροφίμων-Βιοσυστημάτων και Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων και Αγρο-υλικών. Το εργαστήριο διακρίνεται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την αξιόλογη δράση του με τις καινοτομίες που εφαρμόζει και μεταφέρει στην πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή. Ο επιστημονικός υπεύθυνος του Εργαστηρίου, καθηγητής, Δρ. Κωνσταντίνος Πετρωτός, ενημέρωσε αναλυτικά για την πρωτοποριακή μέθοδο παρασκευής σκόνης γάλακτος γαϊδούρας για φαρμακευτικούς λόγους. Εκεί, ανέμενε τον Θεσσαλό πολιτικό μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς παραγωγοί που ενδιαφέρονται επιχειρηματικά για την διάθεση του γάλατος γαϊδούρας, του υπενθύμισαν ότι ως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θεσμοθέτησε για πρώτη φορά τους όρους και τις προϋποθέσεις για την παραγωγή και διάθεση γάλακτος γαϊδούρας σε συνθήκες νομιμότητας και ασφάλειας στους καταναλωτές.

«Ένας από τους κύριος σκοπούς της Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι να προετοιμάσει τους σπουδαστές για να βγούνε στην αγορά εργασίας, στο στίβο της ζωής. To TEI Θεσσαλίας, παρά τις δραστικές περικοπές της κρατικής επιχορήγησής του, που σχετίζονται με την οικονομική κρίση, υπηρετεί κατά τον καλύτερο τρόπο αυτή την αποστολή. Θέλω να συγχαρώ όλους τους ανθρώπους του ΤΕΙ για την εικόνα νοικοκυρεμένου ιδρύματος που αποκόμισα και τις καινοτόμες δράσεις που υλοποιεί, και να ενθαρρύνω την προσπάθεια τους για περαιτέρω αναβάθμιση, επίτευξη νέων ακαδημαϊκών στόχων και την πληρέστερη διασύνδεσή του με την αγορά εργασίας», ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα, ο τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία