BACK TO
TOP
Εργασιακά

Πορεία στην Αθήνα έκαναν εργαζόμενοι της ΒΦΛ

Συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης 12 Ιουλίου οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας – ΒΦΛ διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις από την εργοδοσία (Λαυρεντιάδης) και τις μεθοδεύσεις που όπως καταγγέλλουν έχουν ως σκοπό να καταστήσουν την επιχείρηση μη βιώσιμη, με ενοικίασή τους σε τρεις άλλες εικονικές εταιρείες.

Πορεία στην Αθήνα έκαναν εργαζόμενοι της ΒΦΛ

5
0

Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιείται στο υπουργείο, θα ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

Από το πρωί το Agronews έγραφε

Σε διαμαρτυρία στην Αθήνα οι εργασόμενοι της ΒΦΛ

Σε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη 12 Ιουλίου και ώρα 12.00 προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, με συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, που στις 13.00 έχει προγραμματιστεί τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση μεταξύ της διοίκησης του σωματείου τους, της διοίκησης της ELFE ΑΕ (ενδεχομένως και των διοικήσεων των 3 εργολαβικών εταιρειών -Centrofaro, ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, Pfic) και του υπουργείου Εργασίας.

Κατόπιν όλοι μαζί θα κατευθυνθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων -που έλαβε χώρα το Σάββατο 9 Ιουλίου- με στόχο να ακουστεί πιο έντονα στο κέντρο η φωνή των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τη διοίκηση του εργοστασίου.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων αναφέρει τα εξής:

Με λεωφορεία κατεβαίνουν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων Ν. Καρβάλης Καβάλας για να διαμαρτυρηθούν στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος τους από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, τον γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Λαυρεντιάδη.

Εδώ και δύο μήνες οι εργαζόμενοι, της μοναδικής λιπασματοβιομηχανίας της χώρας μας, αντιστέκονται μόνοι τους στα παράλογα σχέδια του εργοδότη χωρίς η κυβέρνηση να παρεμβαίνει ουσιαστικά ώστε να συνετίσει έναν εργοδότη που είναι υπεύθυνος για εκατοντάδες απολύσεις στη χώρα μας.

Αντιστέκονται στο θράσος του εργοδότη, που τους ζητά να απολυθούν οικειοθελώς !!! και να αποδεχθούν να μεταφερθούν σε τρεις εικονικές εταιρείες που ο ίδιος δημιούργησε, ως εργολαβικοί, καταστρατηγώντας κάθε εργασιακή σχέση δημιουργώντας συγχρόνως σοβαρούς κινδύνους για την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων όταν σε μια βαριά χημική βιομηχανία, θα εργάζονται μόνο εργολαβικοί εργαζόμενοι.

Σήμερα προσπαθώντας να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων προχωράει σε μηνύσεις προς το σύνολό τους και ταυτόχρονα σε απολύσεις χωρίς καν αποζημίωση !!!

Δυστυχώς ενώ θα περίμενε κανείς η κυβέρνηση να κινητοποιηθεί άμεσα και αποτελεσματικά, δεν το έπραξε και καμία ουσιαστική πρωτοβουλία δεν έλαβε και έχει τις ευθύνες της στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων, της Εθνικής, της αγροτικής καθώς και της τοπικής οικονομίας και δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, διότι το θράσος του κ. Λαυρεντιάδη από κάπου ενθαρρύνεται.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη 12 Ιουλίου και ώρα 12.00 με συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, που στις 13.00 έχει προγραμματιστεί τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση. Κατόπιν όλοι μαζί θα κατευθυνθούν στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Καλούμε για ύστατη φορά την κυβέρνηση να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει επιτέλους όλες αυτές τις ενέργειες που χρειάζονται για να αποκλιμακωθεί η ένταση που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ

ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Γραμματεία Τύπου Ο.Ε.Χ.Β.Ε.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία