BACK TO
TOP
Εργασιακά

Δεν εκδίδει βεβαιώσεις κατ' επάγγελμα ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Για ταλαιπωρία αγροτών κάνουν λόγο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ζητώντας ν' ανοίξει η αυτόματη έκδοση βεβαίωσης. Πιο αναλυτικά, για «ταλαιπωρία που υφίστανται οι αγρότες λόγω μη λειτουργίας συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ για την αυτόματη έκδοση βεβαίωσης των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών», κάνουν λόγο σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, 12 βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με επικεφαλής το βουλευτή Σερρών Μιχάλη Τζελέπη.

Καθυστερήσεις διαρθρωτικών έργων εντοπίζουν βουλευτές ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

3
0

Ειδικότερα, στην αρχή της Ερώτησης, οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι: «Με τον Νόμο 3874/2010 δημιουργήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων στο οποίο εγγράφονται υποχρεωτικά  όλα τα ενήλικα φυσικά και νομικά πρόσωπα που ασκούν στην Επικράτεια αγροτική δραστηριότητα ή κατέχουν αγροτική εκμετάλλευση. Με βάση τις προβλέψεις του παραπάνω Νόμου ύστερα από την υποβολή της αίτησης εγγραφής και αφού προσκομισθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά χορηγείται ηλεκτρονικά από το σύστημα πληροφορικής του ΟΠΕΚΕΠΕ βεβαίωση για την ιδιότητα του κατ’ επάγγελμα αγρότη. Ωστόσο, από τις 31 Ιανουαρίου του 2015, από την έναρξη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το σύστημα παραμένει κλειστό, δυσχεραίνοντας, δυσκολεύοντας την καθημερινή ζωή του αγροτικού κόσμου. Ενδεικτικά, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι οι αγρότες καθημερινά μπαίνουν ξανά στη διαδικασία να διανύουν τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις, ξοδεύοντας χρήματα και χρόνο για διαδικασίες που διά Νόμου έχουν απλοποιηθεί και έχουν προβλεφθεί να διεξάγονται διά μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή».

Επειδή, κατά τους ίδιους, «στην δεινή, οικονομική συγκυρία που ζούμε οφείλουμε να δίνουμε λύσεις και όχι να πολλαπλασιάζουμε τα προβλήματα του κόσμου της «παραγωγής», όπως επίσης και η διακοπή της λειτουργίας του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ που χορηγεί τις προαναφερόμενες βεβαιώσεις συμβάλλει στην ενίσχυση και όχι στην εξάλειψη της «γραφειοκρατίας», ενώ παράλληλα οι προαναφερόμενες πολιτικές του ΥΠΑΑΤ οδηγούν την χώρα βήματα πίσω» ζήτησαν από τον Υπουργό να τους ενημερώσει τους λόγους για τους οποίους το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την αυτόματη έκδοση βεβαίωσης των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών παραμένει κλειστό, όπως επίσης και να τους γνωστοποιήσει τις ενέργειες, στις οποίες προτίθεται να προβεί προκειμένου να επαναλειτουργήσει το σύστημα.

Την ερώτηση εκτός του Μιχάλη Τζελέπη, υπογράφουν οι Γιώργος Αρβανιτίδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χαρά Κεφαλίδου, Γιάννης Κουτσούκος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία