BACK TO
TOP
Εργασιακά

Πρώτος διοικητής του ΕΦΚΑ ο Αθανάσιος Μπακαλέξης

Ο διοικητής του ΟΓΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης αναλαμβάνει πρώτος διοικητής του ΕΦΚΑ.

Για διοικητής του ΕΦΚΑ ο Θανάσης Μπακαλέξης

1
0

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή δημοσίων επιχειρήσεων, τραπεζών, οργανισμών κοινής ωφελείας και φορέων κοινωνικής ασφάλισης της Βουλής ο διορισμός του διοικητή του ΟΓΑ, Αθανασίου Μπακαλέξη, στη θέση του πρώτου διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), μετά από πρόταση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιου Πετρόπουλου.

Ο κ. Μπακαλέξης, που αναλαμβάνει μια εξαιρετικά σύνθετη πρόκληση, αυτή της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων, ανέλαβε διοικητής του ΟΓΑ το 2015, αντικαθιστώντας τον Ξενοφώντα Βεργίνη.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, στην Επιτροπή της Βουλής, σημείωσε ότι:

- Διατέθηκαν τα 630 εκατ. ευρώ ως επίδομα στους συνταξιούχους

- Ξεκινά στον καθορισμένο χρόνο, τον Ιανουάριο, η λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, που συνιστά μείζονα μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού

- Εντός του 2017 θα ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για νέες συντάξεις.

Από την πλευρά του ο κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης τόνισε ότι ο Οργανισμός θα υλοποιήσει το έργο του με μεγαλύτερη αξιοπιστία και ταχύτητα.

 

Ποιος είναι ο Αθανάσιος Μπακαλέξης

Γεννήθηκε στο Παλαιοχώρι Δωριέων του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, εργάστηκε στον ΟΓΑ από το 1979 έως το 2011 και διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού από το 2008 έως και την αποχώρησή του από τον ΟΓΑ

Αποφοίτησε από το Λύκειο Αμφίκλειας και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και τελειόφοιτος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εξειδικεύτηκε στο ΚΕΚ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Διοίκηση & Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών.

Ήταν μέλος του ΔΣ της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών από το Μάρτιο του 2002 έως τον Ιούνιο του 2009.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία