BACK TO
TOP
Εργασιακά

Εισφορές 35 εκατ. από αγρότες ως τέλη Φεβρουαρίου

Περίπου στα 35 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι εισφορές των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ, σε σύνολο 200 εκατ. ευρώ που πρέπει να καταβάλλουν 1,5 εκατομμύριο επαγγελματίες, εργαζόμενοι με μπλοκάκια και αγρότες στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

3
2

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των 200 εκατ. ευρώ έχει εγγραφεί σε «γραμμάτιο», το οποίο έχει εκδώσει η διοίκηση του ΕΦΚΑ για τον τρέχοντα μήνα (Ιανουάριο) για λογαριασμό των ασφαλισμένων των τέως αυτόνομων ταμείων κύριας ασφάλισης στα οποία ήταν εγγεγραμμένες οι παραπάνω κοινωνικές ομάδες (ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ) πριν ενταχθούν την 1/1/2017 στον ΕΦΚΑ.

Το «γραμμάτιο» αυτό πρέπει να ξεπληρωθεί με την καταβολή της πρώτης μηνιαίας διπλής εισφοράς 26,9% από τους επαγγελματίες και της εισφοράς 20,9% από τους αγρότες (με βάση το καθαρό εισόδημα που δήλωσαν στην εφορία για το 2015) το αργότερο έως τις 28 Φεβρουαρίου. Η καταληκτική ημερομηνία καταβολής των εισφορών του Ιανουαρίου είναι η προαναφερθείσα (28/2) και το μόνο που μένει είναι η αποστολή των σχετικών ειδοποιητηρίων στο 1,5 εκατ. ασφαλισμένων από τον ΕΦΚΑ.

Από την καταβολή της διπλής αυτής εισφοράς, κυρίως από την πλευρά των επαγγελματιών, θα εξαρτηθεί το αν και κατά πόσο θα συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια για την καταβολή των συντάξεων του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ για το Μάρτιο, δεδομένου ότι οι συντάξεις του μήνα αυτού θα καταβληθούν τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα:

-100 εκατ. ευρώ πρέπει να συγκεντρωθούν από τις εισφορές των ασφαλισμένων του τέως ΟΑΕΕ (πχ έμποροι, βιοτέχνες, αυτοκινητιστές)

-65 εκατ. ευρώ πρέπει να συγκεντρωθούν από τις εισφορές των ασφαλισμένων του τέως ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι)

-35 εκατ. ευρώ από τις εισφορές των ασφαλισμένων του τέως ΟΓΑ (αγρότες, κτηνοτρόφοι).

 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

13-01-2017 13:54ΖΗΣΗΣ

η κριση στην ελλαδα ειναι περισσοτερο κοινωνικη παρα οικονομικη!!!! η νοοτροπια και οι ιδιαιτεροτητες του ελληνα δεν αλλαζουν!!!! ολοι κλεφτες και απατεωνες ειμαστε!!!εχει γεμισει ο τοπος αχρηστους και λαμογια ψευτοπολιτικους!!!!! οι πολιτικοι παραγοντες που ειναι η βαση του πολιτικου μας συστηματος διακατεχοντας θεσεις του ελληνικου δημοσιου εχουν διαλυσει για ψηφοθηρικους λογους τ τελευταιο ασφαλιστικο ταμειο που υπηρχε στην ελλαδα!!!! τον ΟΓΑ!!!! αισχος!!! το μονο που γινεται τωρα στη χωρα ειναι μια ανακυκλωση μεσω μιας πληθωρας φορων!!!!!! το ερωτημα ειναι για ποσο μπορει ακομα να συνεχιστει!!!!

Απάντηση

12-01-2017 13:52Χρηστος

Ολοι εξωδικα να τα παρετε απο τα ομολογα του σωρρα οι ελληνες επαναστατουν δεν το έχετε παρει χαμπαρι κανενας σιγα σιγα δεν πληρωνει γιατι απλα δεν εχει ολοι με τον ....απατεωνα τον σωρρα γιατι ο τσιπρας τη ειναι δεν καταλαβα απατεωνακος....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία