BACK TO
TOP
Εργασιακά

Για ενδεχόμενες ποινές λόγω είσπραξης δικαιωμάτων σε συνταξιούχους ενεργούς ρωτά η ΝΔ

Μια ακόμα διάσταση στο θέμα των ενεργών συνταξιούχων αγροτών θέτουν με ερώτησή τους με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας και Οικονομικών, οι Τομεάρχες της ΝΔ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιάννης Βρούτσης και οι Αν. Τομεάρχες Εργασίας κ. Νότης Μηταράκης και Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

4
0

Συγκεκριμένα, ρωτούν τι θα συμβεί, σε ό,τι αφορά τους υπό συνταξιοδότηση -εντός του 2017- αγρότες παραγωγούς του πρώην ΟΓΑ, εφόσον δε μεταβιβάσουν, αλλά κρατήσουν τα δικαιώματά τους, αν δηλαδή θα υποστούν περικοπή 60% της σύνταξής τους, βάσει του νέου ασφαλιστικού (4387/2016).

Οι βουλευτές ζητούν από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να ξεκαθαρίσει τη σύγχυση που επικρατεί – όπως υποστηρίζουν – σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους απασχολούμενους με τον αγροτικό τομέα, αναφορικά με τις δηλώσεις καλλιέργειας ΟΣΔΕ και τις συνέπειές τους σε Ασφαλιστικό και Φορολογικό.

Συγκεκριμένα ρωτούν για ποιον λόγο η Κυβέρνηση, με την έναρξη της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ, δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες διευκρινίσεις και στις σχετικές εγκυκλίους, εάν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των ετεροεπαγγελματιών αγροτών, με τη θέσπιση ενός πλαφόν εισοδήματος.

Επίσης σε περίπτωση που χιλιάδες δικαιούχοι ενιαίας ενίσχυσης αναγκαστούν να απωλέσουν τα δικαιώματά τους, ερωτούν πώς θα γίνει διαχείριση της μεταβίβασης των δικαιωμάτων και τις συνέπειες αυτής και εάν έχει εκτιμηθεί από την Κυβέρνηση το ύψος της απώλειας των εθνικών πόρων εξαιτίας των ανωτέρω πράξεων και παραλείψεών σας – όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τέλος σε ό,τι αφορά τους υπό συνταξιοδότηση -εντός του 2017- αγρότες παραγωγούς του πρώην ΟΓΑ, εφόσον δε μεταβιβάσουν αλλά κρατήσουν τα δικαιώματά τους, ερωτούν εάν προτίθενται οι κ.κ Υπουργοί να ανακαλέσουν την σχετική διάταξη του ασφαλιστικού νόμου, ώστε να μην περικοπεί το 60% της σύνταξής τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία