BACK TO
TOP
Εργασιακά

Σε κατάργηση ο θεσμός των ανταποκριτών ΟΓΑ, λέει η ΝΔ

Ερωτήσεις προς τους αρμόδιους κατέθεσαν οι Γιώργος Στύλιος και Γιώργος Καρασμάνης.

5
0

Πιο συγκεκριμένα, μεγάλα προβλήματα δημιουργούνται «στους αγρότες και στους ανταποκριτές του ΟΓΑ, λόγω προχειροτήτων που επέδειξε για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατά τη νομοθέτηση για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης», σύμφωνα με σχετικές ερωτήσεις που κατέθεσαν προς τους αρμόδιους Υπουργούς οι Γιώργος Στύλιος και Γιώργος Καρασμάνης, Βουλευτές της ΝΔ  Άρτας και Πέλλας αντίστοιχα.

«Οι ανταποκριτές του ΟΓΑ παραμένουν απλήρωτοι από το Νοέμβριο του 2016 αναφέρουν οι δύο Βουλευτές. Ουδείς τους ενημερώνει υπεύθυνα ούτε για το πότε θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα, ούτε για το πώς προδιαγράφεται το μέλλον της υπηρεσίας στην οποία απασχολούνται. Επιπλέον, δεν έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του ΕΦΚΑ και ως εκ τούτου, η απαραίτητη πίστωση για την αμοιβή τους για το 2017. Οι ανταποκριτές του ΟΓΑ», επισημαίνουν οι κύριοι Στύλιος και Καρασμάνης, «συνεχίζουν να ασκούν μέχρι σήμερα τα καθήκοντα τους χωρίς να πληρώνονται. Είναι βέβαιο ότι σύντομα θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε αποχή. Συνεπώς, ο αγροτικός μας κόσμος, θα έρθει αντιμέτωπος  με σημαντικά οικονομικά και ασφαλιστικά θέματα διότι δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί».

 

Οι Βουλευτές καταλήγουν ερωτώντας τους αρμόδιους Υπουργούς :

 

-Σε ποια μέτρα προτίθεστε να προχωρήσετε προκειμένου να προστατέψετε τον αγροτικό πληθυσμό από πιθανή αποχή των ανταποκριτών του ΟΓΑ;

 

-Πότε θα πληρωθούν στους ανταποκριτές τα δεδουλευμένα τους;

 

-Ποιο θα είναι το μέλλον του θεσμού του ανταποκριτή του ΟΓΑ στο πλαίσιο λειτουργίας του ΕΦΚΑ;

 

Ο Γιώργος Στυλιος δήλωσε σχετικά: «Για μία ακόμα φορά η κυβερνητική ανεπάρκεια θα φέρει σε αδιέξοδο τον αγροτικό κόσμο στις περιφέρειες και στην ύπαιθρο. Οι προχειρότητες και αστοχίες του Ν. 4387/2016 για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), αφήνουν έκθετους τους ανταποκριτές του ΟΓΑ οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Νοέμβριο του 2016. Ο προϋπολογισμός του διάδοχου ασφαλιστικού φορέα (ΕΦΚΑ) δεν έχει ακόμα ψηφισθεί και η απαραίτητη πίστωση για την αμοιβή τους είναι στον αέρα. Η προκηρυχθείσα αποχή των ανταποκριτών του ΟΓΑ θα συσσωρεύσει σωρεία προβλημάτων στους ασφαλισμένους αγρότες που δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν για εκκρεμείς και τρέχουσες υποθέσεις τους. Η κυβέρνηση καλείται να ξεπεράσει τον εαυτό της και αντιμετωπίσει έστω και αργά την πραγματικότητα και τα προβλήματά της».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία