BACK TO
TOP
Εργασιακά

Απλήρωτες οι συντάξεις ΟΓΑ των γεννηθέντων το 1950

Απλήρωτες ακόμη οι συντάξεις χιλιάδων πρώην ασφαλισμένων του ΟΓΑ, γεννηθέντων το 1950.

Απλήρωτες οι συντάξεις ΟΓΑ των γεννηθέντων το 1950

3
5

Το γεγονός ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι, γεννηθέντες του 1950, που θεμελίωσαν φέτος συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αλλά δεν πληρώθηκαν τελικά την 1η Ιουλίου μαζί με τους υπόλοιπους συνταξιούχους αναδεικνύουν δύο βουλευτές Σερρών, η Φωτεινή Αραμπατζή της ΝΔ και ο Μιχάλης Τζελέπης από το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Οι δύο βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν για το πότε θα πληρωθούν οι εν λόγω δικαιούχοι.


Ανακοίνωση Αραμπατζή

Απλήρωτες ακόμη οι συντάξεις χιλιάδων πρώην ασφαλισμένων του ΟΓΑ, γεννηθέντων το 1950

Χιλιάδες πρώην ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, παραμένουν απλήρωτοι τις δικαιούμενες συντάξεις τους, στις 4 Ιουλίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σερραία βουλευτής Φωτεινή Αραμπατζή.

Ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ, γεννηθέντες το 1950, που σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς, από 1ης Ιουλίου θα έπαιρναν την πλήρη σύνταξή τους.

Ασφαλισμένοι του νυν ΕΦΚΑ, που σύμφωνα με το νέο καθεστώς (Νόμος Κατρούγκαλου 4387/2016), θα έπρεπε από 1ης Ιανουαρίου να παίρνουν πλήρεις συντάξεις, εντούτοις περιμένουν μετέωροι, «όμηροι» του εμπαιγμού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Και αντί επίσημης ενημέρωσης, η Κυβέρνηση επιλέγει την τακτική των διαρροών. Είτε από τα τηλεοπτικά παράθυρα, όπου ο Υποδιοικητής του ΕΦΚΑ Δημήτριος Τσακίρης κάνει λόγο για προκαταβολή συντάξεων 60%, χωρίς όμως να διευκρινίσει την ημερομηνία καταβολής είτε από δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για πληρωμή τον Αύγουστο.

Θα απαντήσει άραγε η αρμόδια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για το πότε επιτέλους θα καταβληθεί η πλήρης σύνταξη, που δικαιούνται οι γεννηθέντες το 1950, πρώην ασφαλισμένοι του ΟΓΑ;


Ανακοίνωση Τζελέπη

«Απλήρωτοι οι υπό-συνταξιοδότηση αγρότες και κτηνοτρόφοι»

Με αφορμή την μη πληρωμή των υπό συνταξιοδότηση αγροτών και κτηνοτρόφων την 1η Ιουλίου του 2017, ο Βουλευτής νομού Σερρών και υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών Μιχάλης Τζελέπης προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η διοικητική ανεπάρκεια και η ανευθυνότητα της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Έφης Αχτσιόγλου επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά. Η διάλυση του ΟΓΑ και η ενσωμάτωσή του στον ΕΦΚΑ έχει δημιουργήσει μία τραγική κατάσταση στους αγρότες και κτηνοτρόφους, γεννηθέντων το 1950, οι οποίοι θεμελίωσαν φέτος συνταξιοδοτικό δικαίωμα και βάση του προϊσχύοντος Νόμου θα πληρωνόταν τις συντάξεις τους την 1η Ιουλίου του 2017.

 Ωστόσο, σήμερα βρίσκονται στον «αέρα» χωρίς να γνωρίζουν πότε τελικά θα πληρωθούν, ενώ παράλληλα δεν έχει εκδοθεί ακόμη διευκρινιστική εγκύκλιος προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.  Διέλυσαν τον ΟΓΑ μέσα σε μία νύχτα, χωρίς να έχουν μεριμνήσει για τον τρόπο λειτουργίας του νεοσύστατου οργανισμού ΕΦΚΑ και αδιαφορώντας πλήρως για την επιβίωση χιλιάδων συμπολιτών μας.

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πιστή στις ιδεοληψίες της, στις εμμονές της για «εξουσία»  έχει χάσει πλέον κάθε επαφή με την κοινωνία και τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει σήμερα. Η κατάσταση είναι πλέον τριτοκοσμική και το τίμημα το πληρώνουν μόνο οι αθώοι: οι Έλληνες πολίτες. Δεν αντέχει άλλο η κοινωνία. Αν δεν μπορούν, ας παραιτηθούν».


Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

18-07-2018 08:35ΓΙΑΝΝΗΣ

O ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ 50 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ...ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΕΜΕΝΑ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΘΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ...ΑΡΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΧΡΕΟΙ ΣΥΝ ΤΟ ΦΟΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ!!ΑΡΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!

Απάντηση

01-12-2017 14:03ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Ο ΥΦΗΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΙΝΟΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΤΟ 1950 ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΟ 80 ΜΕ 90% ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΩΚΤΟΜΒΡΗ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΨΕΜΑΤΑ.

Απάντηση

10-07-2017 10:30ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΟΙ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ 1950, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΘΑ ΈΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ 65 ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΟ ΟΡΙΟ ΠΗΓΕ ΣΤΑ 67. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Ο ΕΦΚΑ..... ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΈΧΑΣΕ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 12.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΑ "ΜΑΓΙΚΑ" ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ; ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΡΑΓΔΑΙΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ. ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΣΤΩ ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!!! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Απάντηση

06-07-2017 15:35παναγιωτης

Καλησπερα σας , σε εμενα μετα απο 15 μερες καθημερινης προσπαθεια στο τηλ της Πατρας οταν βρηκα καποια κυρια μου ειπε να την ξανακαλεσω τον Νοεμβριο... Απλα αισχος..

Απάντηση

05-07-2017 22:04Μαντω

Καλησπερα σας η μητερα μου επρεπε τωρα τον ιουλιο να παρει συνταξη αφου ειναι γεννημενη το 1950.Μετα απο ερωτηση μου στα γραφεια του ΟΓΑ μου ειπαν αγνωστο το ποτε θα την παρει εντος όμως του 2017...Κατα την γνωμη μ απαράδεκτο ολο αυτο και για τις σημερινες εποχες.Θα ηθελα αν εχετε περισσοτερες πληροφορίες λογο το οτι η μητέρα μου ζει σε επαρχια και δεν ξερει που να ρωτησει και τι να κάνει αφού την περιμένει πως κ πως τοσα χρόνια.Ευχαριστώ πολυ θα αναμενω

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία