BACK TO
TOP
Εργασιακά

Συνεργασία ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Κινέζικο Πανεπιστήμιο Zhejiang Wanli

Έπεσαν οι υπογραφές για διεθνή συνεργασία του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Κινέζικο Πανεπιστήμιο Zhejiang Wanli με στόχο την επίτευξη ερευνητικών προγραμμάτων και ανταλλαγών προσωπικού και φοιτητών, συνεργασία που πραγματοποιείται στα πλαίσια της πολιτικής του Ιδρύματος για άνοιγμα με διεθνή πανεπιστήμια.

Συνεργασία ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Κινέζικο Πανεπιστήμιο Zhejiang Wanli

3
0

Οι υπογραφές  προγραμματικών συνεργασιών μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων, σε επίπεδο ανταλλαγών προσωπικού και αντιπροσωπειών, μετακίνησης φοιτητών από και προς τα δύο Ανώτατα Ιδρύματα, καθώς και για τη λειτουργία θερινών σχολείων αλλά και τις βάσεις για περεταίρω διεύρυνση της συνεργασίας, τέθηκαν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018  κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου Zhejiang Wanli της Κίνας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, στα πλαίσια συμφωνίας για εκπαιδευτικές και ερευνητικές ανταλλαγές και για την παρακολούθηση σύντομου εκπαιδευτικού προγράμματος στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, με την επιστημονική ευθύνη του κοσμήτορα καθηγητή Ανάργυρου Μουλά.

Την αντιπροσωπεία,  αποτελούμενη  από την Αντιπρόεδρο του Πανεπιστημίου, καθηγήτρια Guoying Qian, την Αν. Κοσμήτορα της Σχολής Βιολογικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών, Καθηγήτρια Yueyan Wu και την Επ. Καθηγήτρια, Yan Cai, υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων, υποδέχθηκε ο Πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Καθηγητής Ξενοφών Σπηλιώτης, ο οποίος  παρουσίασε το προφίλ του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και τόνισε ότι οι διεθνείς συνεργασίες αποτελούν προτεραιότητα του Ιδρύματος.  


Σε συνάντηση εργασίας στην οποία συμμετείχαν και οι Αναπληρωτές Πρυτάνεις, Καθηγητές Μιχαήλ Βραχνάκης, Στέφανος Ζαούτσος, Λάμπρος Σδρόλιας, οι κοσμήτορες, καθηγητές Σπυρίδων Κωτσόπουλος της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, Ανάργυρος Μουλάς της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής και Γεώργιος Μπλάνας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Καθηγητής Γεώργιος Ασπρίδης και η Επίκουρη Καθηγήτρια Βασιλική Καπράλου, έγινε παρουσίαση των δύο ΑΕΙ (ΤΕΙ Θεσσαλίας και Zhejiang Wanli) και εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασιών και κοινών ερευνητικών προγραμμάτων στον αγροδιατροφικό τομέα και ειδικότερα σε τομείς όπως η μελέτη βιοδραστικών συστατικών προερχόμενων από φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς και η ανάπτυξη νέων και λειτουργικών τροφίμων για την Ελληνική και Κινέζικη αγορά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδείχθηκε από την Κινεζική αντιπροσωπεία για την αποστολή φοιτητών για εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού. Οι δράσεις αυτές μπορεί να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού από την Κίνα και στην προώθηση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών προς την Κινεζική αγορά.

Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στους χώρους και εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ειδικότερα, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής από τον κοσμήτορα καθηγητή Ανάργυρο Μουλά, την Πρόεδρο του Τμήματος καθηγήτρια Ελένη Βογιατζή, τον Καθηγητή του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων κ. Αναστασόπουλο, τον Καθηγητή Εφαρμογών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων κ. Ιωάννη Γιοβανούδη και τη Συνεργάτη του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων κ. Μαρία Βάιου, παρουσίαση του ερευνητικού έργου και των υποδομών της Σχολής.

Η αγάπη των Κινέζων φιλοξενούμενων για αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό εξίσου θαυμαστό με τον Κινέζικο διαφάνηκε στην περιήγηση τους στους χώρους του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας στο Μεζούρλο. Εκεί η προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Λάρισας, διευθύντρια του Διαχρονικού Μουσείου Σταυρούλα Σδρόλια ξενάγησε την αντιπροσωπεία σε πάνω από 2.000 αντικείμενα, τα οποία προέρχονται από ανασκαφές που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 20ου αι. μέχρι σήμερα στους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, από παραδόσεις και δωρεές αντικειμένων, καθώς και από επαναπατρισμό αρχαιοτήτων, αναδεικνύοντας τον θεσσαλικό χώρο διαχρονικά, τη θεσμική οργάνωση των κοινωνιών και η πορεία που προηγήθηκε προς την οργάνωση αυτή. Η προσέγγιση αυτής της διαδρομής στον χρόνο και τον χώρο έγινε μέσα από το τρίπτυχο: κράτος, θεσμοί, εξουσίες, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα πρώτα γεωργικά εργαλεία που βρέθηκαν στις όχθες του Πηνειού.  

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία