Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το δέλεαρ που προσφέρουν οι Γάλλοι στους παραγωγούς δεν είναι τόσο η τιμή η οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι κατά μόλις 1 έως 3 λεπτά υψηλότερη από αυτή που λάμβαναν οι κτηνοτρόφοι από τις υπάρχουσες συνεργασίες τους με εγχώρια τυροκομεία, αλλά η πιστωτική πολιτική καθώς και η προοπτική μακροχρόνιας συνεργασίας. Πιο συγκεκριμένα, η Fromagerie Guilloteaux δεσμεύεται για προκαταβολές καθώς και για εξόφληση των παραγωγών στο πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της εταιρείας δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να προχωρήσουν και στην αγορά ζωοτροφών τις οποίες στη συνέχεια θα προσφέρουν σε χαμηλές τιμές ή αντί για προκαταβολή στους παραγωγούς, με στόχο να μειωθεί το κόστος παραγωγής τους.
Ως απαραίτητη προϋπόθεση για συνεργασία οι Γάλλοι ζητούν από τους παραγωγούς την πιστοποίηση των μονάδων τους –διαβεβαιώνοντα ότι μπορούν να τους παράσχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία- και αυτό γιατί επιθυμία τους είναι η διασφάλιση των μέγιστων ποιοτικών χαρακτηριστικών του κατσικίσιου γάλακτος που θα χρησιμοποιήσουν για την παραγωγή των τυριών τους.
Το ρόλο του ενδιάμεσου μεταξύ των Γάλλων και των ντόπιων κτηνοτρόφων θα παίξει τοπική τυροκομική επιχείρηση της Μακεδονίας (σ.σ. υπεγράφησαν τα σχετικά συμβόλαια) που θα αναλάβει τη συγκέντρωση, την παστερίωση και τη συμπύκνωση του εισκομιζόμενου γάλακτος και, στη συνέχεια, θα το στέλνει στη Γαλλία.
Η Fromagerie Gillotaux παράγει ορισμένα από τα πλέον γνωστά διεθνώς γαλλικά τυριά και επεξεργάζεται 200 τόνους κατσικίσιου γάλακτος ημερησίως. Πέρα από τη Γαλλία, ήδη προμηθεύεται πρώτη ύλη και από την Ισπανία.