BACK TO
TOP
Business

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την καλλιέργεια λεβάντας

Το ενδιαφέρον τόσο των παραγωγών, που στρέφονται από τις παραδοσιακές σε νέες καλλιέργειες, όσο και επενδυτών προσέλκυσε το περίπτερο της Agrnonew- Αγροτικής Ανάπτυξης για την καλλιέργεια λεβάντας στη φετινή Agrotica.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την καλλιέργεια λεβάντας

1
3
Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε όλο το επενδυτικό πλάνο για την καλλιέργεια της Λεβάντας από την προετοιμασία και την φύτευση ενός αγροτεμαχίου έως τη συγκομιδή και την παραγωγή των τελικών προϊόντων.

Επίσης, δόθηκε η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να γνωρίσουν τα τελικά προϊόντα ξηρής δρόγης λεβάντας και αιθέριο έλαιο λεβάντας από την Ελληνική παραγωγή.

Η καλλιέργεια της λεβάντας (Lavantula Angustiforia) ξεκίνησε πιλοτικά το 2004 από τους Γεωπόνους της Μυρεψού στο Νομό Κιλκίς και γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία 3 χρόνια.

Αποτελεί μία ελκυστική από οικονομικής πλευράς λύση αλλά συγχρόνως μία καλλιέργεια χωρίς επιβαρυντικά στοιχεία για το περιβάλλον, στην οποία δε γίνεται χρήση χημικών σκευασμάτων. Έχει διάρκεια άνω των 20 ετών και πολύ χαμηλά λειτουργικά κόστη ανά έτος.

Η απόδοσή της σε αιθέριο έλαιο είναι 10-18 litr/στρέμμα ενώ σε αποξηραμένη δρόγη είναι 60-110 kg/στρέμμα. Η τελική απόδοση για τον παραγωγό κυμαίνεται από 500-1600 €/στρέμμα και είναι από τις υψηλότερες για αγροτική καλλιέργεια.

Τα στελέχη της Agronew με έδρα και Φυτώρια στο Πολύκαστρο Κιλκίς, υποστηρίζουν τους καλλιεργητές από όλη την Ελλάδα, σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας από τη φύτευση έως και την απορρόφηση του τελικού προϊόντος δίνοντας τους έτσι μια πολύ συμφέρουσα πρόταση Ολοκληρωμένης Διαχείρισης.

Η φύτευση της Λεβάντας γίνεται από Οκτώβριο έως και Απρίλιο. Στο αναπτυξιακό πλάνο της Agronew περιλαμβάνονται και άλλες καλλιέργειες αρωματικών φυτών όπως φασκόμηλο, μελισσόχορτο, ρίγανη, χαμομήλι, δεντρολίβανο.
Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

10-01-2015 21:02ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΜΕ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΙΕΡΓΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΙΕΡΓΙΑ ΑΡΩΜΑΤΗΚΩΝ ΦΥΤΩΝ

Απάντηση

08-01-2015 21:07ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ

Πως μπορώ να ενημερωθώ για καλλιέργεια αρωματικών φυτών?

Απάντηση

03-02-2014 16:45ΤΣΟΥΠΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

πως μπορω να επικοινονησω με καπια ετερεια για την καληεργια αρωματικων φυτων?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία