BACK TO
TOP
Business

Προχωρούν στη μεταποίηση τα «Φυτώρια Κωνσταντινίδη»

Στη μεταποίηση προχωρά η εταιρεία «Φυτώρια Σερρών – Γεωπονικές Επιχειρήσεις Κωνσταντινίδη» με αντικείμενο την επεξεργασία και μεταποίηση προϊόντων που προέρχονται από τις νέες και εναλλακτικές καλλιέργειες.

Προχωρούν στη μεταποίηση τα «Φυτώρια Κωνσταντινίδη»

4
0
Συγκεκριμένα, το  Μάϊο του 2014 θα ολοκληρωθεί  μια μονάδα μεταποίησης των καρπών των νέων καλλιεργειών μ Οι σχετικές  εγκαταστάσεις κατασκευάζονται ήδη στον υπάρχοντα χώρο των φυτωρίων και θα λειτουργούν όλο το χρόνο ε στόχο να προσφέρει μία νέα προοπτική στον χώρο της γεωργίας. Το εργοστάσιο θα αποτελεί ένα ζωντανό μηχανισμό που θα προσθέτει όχι μόνο υπεραξία στα προϊόντα των καλλιεργειών αλλά και θέσεις εργασίας, ενώ τα τελικά παραγόμενα προϊόντα της μεταποίησης των εναλλακτικών φυτών θα διοχετεύονται κυρίως στην αγορά του εξωτερικού

Τη δύναμη για την συνέχιση της οικογενειακής επιχείρησης η νέα γενιά αντλεί από την προηγούμενη. Ο κ. Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης  που ξεκίνησε τα φυτώρια, όπως τα γνωρίζουμε σήμερα, και έχουν γίνει γνωστά σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό βλέπει πάντα με αισιοδοξία το μέλλον και οργανώνει εδώ και 60 χρόνια το επόμενο βήμα της με σύνεση και σιγουριά για την βέβαιη επιτυχία. Η κατανόηση των εξελίξεων στον επιχειρηματικό τομέα είναι η δύναμη που προσφέρει ο κ. Χαράλαμπος Κωνσταντινίδης στη νέα γενιά της οικογένειας και η εμπειρία του είναι πολύτιμο όπλο για την όποια καινοτομία  ή τόλμημα αποφασίζεται κάθε φορά

Όπως επισημαίνει ο Παντελής Κωνσταντινίδης, υπεύθυνος της εταιρείας, «φυσικά υπάρχει κρίση, αλλά μέσα από την κρίση δημιουργούνται ευκαιρίες. Εμείς βλέπουμε πίσω από το βουνό, τι υπάρχει στο μέλλον και εκεί στοχεύουμε» και συμπληρώνει πως «οι νέες καλλιέργειες δεν είναι μόδα, αν οι γεωργοί και οι επιχειρηματίες του χώρου ασχοληθούν με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, δίνοντας υπεραξία στα προϊόντα τους και κάνοντας σωστή έρευνα αγοράς στον τομέα προσφοράς, ζήτησης και ποιότητας».

Ο κ. Παντελής Κωνσταντινίδης τονίζει πως  στη Βόρεια Ευρώπη και Ρωσία χρησιμοποιούνται οι καρποί των παραπάνω φυτών καθημερινά. Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν τις ευεργετικές ιδιότητές τους και ήδη η παραγωγή από το νέο εργοστάσιο είναι προπουλημένη για το τρέχον έτος. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, «οι Έλληνες αγρότες δεκαετίες τώρα παραμένουν συντηρητικοί στις επιλογές τους. Οι απατηλές επιδοτήσεις έγιναν η παγίδα που τους κράτησε στην υποανάπτυξη. Έτσι ο χρόνος των εξελίξεων τους προσπέρασε αμείλικτα. Ωρίμασε ο χρόνος να αναπτύξουν ταχύτητα, να προλάβουν και γιατί όχι, να γίνουν πρωτοπόροι». 

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η συνεργασία της εταιρείας Κωνσταντινίδη με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ». Ο κ. Παντελής Κωνσταντινίδης θεωρεί ότι πλέον οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για μια καλή συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματιών του χώρου και των επιστημόνων του Υπουργείου  για τον έλεγχο των νέων καλλιεργειών. «Συνεργαζόμαστε με άξιους δημόσιους λειτουργούς του ερευνητικού τομέα που μας προσφέρουν την εμπειρία τους αλλά  και εμείς τη δική μας μέσα στο χώρο και αυτό είναι ένα καθοριστικό βήμα για να προχωρήσουμε στην Ελλάδα πιο σταθερά, πιο αισιόδοξα»

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Η εταιρεία ΦΥΤΩΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, που εδρεύει στο 3ο χλμ Σερρών - Νεοχωρίου καλλιεργεί σήμερα, εντός του ελλαδικού χώρου, μετά από δοκιμές δεκαετίας 16 δυναμικές καλλιέργειες και παρέχει την τεχνογνωσία σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με αυτές. Οι καλλιέργειες αρώνια, φραγκοστάφυλλο, γκοτζι μπερι, λαγοκέρασο, κράταιγος, κουκουναριά, ιππποφαές, βατόμουρο, κούμαρα είναι μερικά από τα φυτά που προσφέρουν στην υγεία του ανθρώπου αλλά και δίνουν μια νέα προοπτική στην οικονομική εξέλιξη των αγροτών.
«Η οικονομική κρίση αποτελεί ένα γεγονός αλλά δεν είναι αδιέξοδο. Ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση των προϊόντων του, φαίνεται ότι θα είναι και πάλι η απάντηση της εξόδου από αυτή. Αρκούν έξυπνες ιδέες, συνεργασία επιχειρηματιών και παραγωγών με επιχειρηματική λογική. Η αναζήτηση νέων λύσεων είναι προϋπόθεση και η εξωστρέφεια μονόδρομος»

Ο γεωπόνος Παντελής Κωνσταντινίδης συνεχιστής μιας επί τεσσάρων γενεών οικογενειακής παράδοσης στο χώρο των φυτωρίων, υπεύθυνος της εταιρείας, μας μίλησε για την 10ετή προσπάθεια για την ολοκλήρωση  του στόχου που ξεκίνησε ως όραμα και πήρε σάρκα και οστά τα τελευταία χρόνια σε πείσμα όσων έβλεπαν θολό το οικονομικό  μέλλον
 
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία