BACK TO
TOP
Business

Πρόταση μαμούθ της Pfizer για την AstraZeneca

Πολύ κοντά στην εξαγορά της AstraZeneca βρίσκεται η Pfizer σε ένα ντηλ που, εφόσον υλοποιηθεί, θα είναι το μεγαλύτερο όλων των εποχών στην παγκόσμια αγορά φαρμάκου.

Πρόταση μαμούθ της Pfizer για την AstraZeneca

2
0

 

 

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Pfizer κατέθεσε πρόταση-μαμούθ ύψους 101 δισ. δολαρίων προκειμένου να εντάξει στο άρμα της τη δεύτερη μεγαλύτερη βρετανική φαρμακοβιομηχανία. Το ποσό υπερβαίνει τα 87 δισ. δολάρια που ξόδεψε to 2000 για να αποκτήσει τη Warner-Lambert Co.

Αν και αρχικά η AstraZeneca PLC αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, σύντομα προχώρησε στην πρόσληψη των Goldman Sachs και Μorgan Stanley ως συμβούλων στη διαδικασία εξαγοράς.

Η μετοχή της AstraZeneca έχει ενισχυθεί σε ποσοστό 32% τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ οι πωλήσεις της έχουν υποχωρήσει από 33,6 δισ. δολάρια το 2011 στα 25,7 δισ. δολάρια το 2013. Αναλυτές περιμένουν περαιτέρω υποχώρηση του τζίρου της, καθώς λήγουν κάποιες πατέντες. Η κεφαλαιοποίησή της διαμορφώνεται σε 47,7 δισ. στερλίνες, που σημαίνει ότι η πρόταση που φέρεται να κατέθεσε η Pfizer την αποτιμά περίπου 26% υψηλότερα.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία