BACK TO
TOP
Business

Στα 6,67 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της Algae Farms στο Χ.Α.

Από τις 24 έως τις 28 Ιουλίου θα διαρκέσει η διαδικασία της δημόσιας προσφοράς για τις νέες μετοχές της Algae Farms η οποία κάνει ντεμπούτο στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στα 6,67 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της Algae Farms στο Χ.Α.

0
0
Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών που διατίθενται μέσω του «Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών» (ΗΒΙΠ) ορίστηκε από την εταιρεία στα 6,67 ευρώ και είναι κοινή για όλους τους επενδυτές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

«Η από 21/05/2014 έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΛΓΗΣ με δ.τ. Algae Farms (Hellas), αποφάσισε μεταξύ άλλων την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και την ένταξη του συνόλου των μετοχών της στην ΕΝ.Α. ΣΤΕΠ του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η Algae Farms θα πραγματοποιήσει Δημόσια Προσφορά με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω της υπηρεσίας "Ηλεκτρονικό Βιβλίο Προσφορών" (ΗΒΙΠ) του Χ.Α.

Η περίοδος διεξαγωγής της διαδικασίας ορίστηκε από τη Διοίκηση της εταιρίας από 24/07/2014 έως 28/07/2014.

Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών που διατίθενται μέσω του ΗΒΙΠ, ορίστηκε από την εταιρία και ανέρχεται σε 6,67 ευρώ. Η τιμή διάθεσης είναι κοινή για όλους τους επενδυτές, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μετά την κάλυψη του συνόλου των προσφερόμενων μετοχών, θα υλοποιηθεί η κατανομή των μετοχών στους επενδυτές. Οι επενδυτές (ειδικοί και μη ειδικοί, όπως ορίζονται στον Ν. 3401/2005), ικανοποιούνται αναλογικά σε περίπτωση υπερκάλυψης.

Οι επενδυτές δεν βαρύνονται με κόστη και φόρους για την απόκτηση των προσφερόμενων μετοχών και την καταχώρησή τους στους Λογαριασμούς Αξιών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές δίνουν εντολή για αγορά μετοχών στους χειριστές τους κατά την ανωτέρω περίοδο, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Μονάδα διαπραγμάτευσης στην κατηγορία ΕΝ.Α. ΣΤΕΠ θα αποτελεί ο τίτλος μιας (1) μετοχής. Κάθε επενδυτής μπορεί να εγγράφεται για μια (1) τουλάχιστον μονάδα διαπραγμάτευσης (δηλαδή για 1 μετοχή) ή για ακέραιο αριθμό μετοχών (δηλαδή για 2,3,4, κ.λπ. μετοχές).

Ανώτατο όριο εγγραφής, ανάλογα με το είδος του επενδυτή (ειδικός ή μη ειδικός) ορίστηκε από την εταιρία ως εξής:

- Μη Ειδικοί Επενδυτές μέχρι του ορίου των 24.999,16 ευρώ που αντιστοιχεί σε 3.748 νέες μετοχές στην τιμή διάθεσης των 6,67 ευρώ, και

- Ειδικοί Επενδυτές μέχρι του ορίου των 277.925,56 ευρώ που αντιστοιχεί σε 41.668 νέες μετοχές στην τιμή διάθεσης των 6,67 ευρώ, σύμφωνα με το πρακτικό ΔΣ της εταιρίας της από 26.05.2014.

Οι επενδυτές για να συμμετάσχουν στην απόκτηση μετοχών μέσω του ΗΒΙΠ, πρέπει να τηρούν ενεργό Μερίδα Επενδυτή και Λογαριασμό Αξιών στο Σύστημα Άυλων Τίτλων, προκειμένου να καταχωρηθούν οι μετοχές που θα αποκτηθούν.

Βουλήσεις αγοράς θα γίνονται αποδεκτές, εφόσον έχει καταβληθεί το ισόποσο της συμμετοχής, είτε έχει δεσμευτεί το ισόποσο της συμμετοχής σε πάσης φύσεως τραπεζικούς λογαριασμούς καταθέσεων του επενδυτή από τα Μέλη του Χ.Α. πριν την καταχώρηση της βούλησης αγοράς.

Ο κάθε επενδυτής θα μπορεί να συμμετέχει στη διάθεση μετοχών μέσω ΗΒΙΠ, μέσω μιας δήλωσης βούλησης αγοράς, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου άντλησης των κεφαλαίων θα μπορεί να τροποποιεί ή να ακυρώνει την προηγούμενη δήλωσή του και ειδικότερα μέχρι την ώρα 17:00 της 28/7/2014 .

Ο διακανονισμός των μετοχών ολοκληρώνεται την τρίτη ημέρα μετά και την ολοκλήρωση της κατανομής (Τ+3). Με την επιτυχή ολοκλήρωση του διακανονισμού, οι μετοχές μεταφέρονται στη μερίδα Σ.Α.Τ. του κάθε επενδυτή.

Διευκρινίζεται ότι για την παρούσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου: α) Δεν υπάρχει εγγύηση κάλυψης.

β) Σε περίπτωση μερικής κάλυψης η διαδικασία θεωρείται ανεπιτυχής, ακυρώνεται η ένταξη στην ΕΝ.Α. ΣΤΕΠ και τα χρήματα επιστρέφονται στους επενδυτές άτοκα, αναφέρει η εταιρία».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία