BACK TO
TOP
Business

Έπιασε η ελληνική ρίζα των υπερτροφών, που ψάχνουν πρώτη ύλη

Ισχυρότερα ερείσµατα στις τάξεις των καταναλωτών αλλά και περισσότερα στρέµµατα σε επίπεδο καλλιεργητικό φαίνεται ότι αποκτούν µε την πάροδο του χρόνου στη χώρα µας οι λεγόµενες φυτικές «υπερτροφές».

Έπιασε η ελληνική ρίζα  των υπερτροφών, που ψάχνουν πρώτη ύλη

4
0

Επιχειρήσεις οι οποίες διείδαν από νωρίς τις προοπτικές και τις υπεραξίες της συγκεκριµένης αγοράς ή νεότερες που έσπευσαν σχετικά πρόσφατα να τις αξιοποιήσουν, το τελευταίο διάστηµα διευρύνουν την παραγωγική τους βάση: Όχι µόνο επενδύοντας σε νέες παραγωγικές υποδοµές αλλά και αυξάνοντας τις ποσότητες των πρώτων υλών που προµηθεύονται από την εγχώρια αγορά.

Νέα παραγωγική µονάδα για την Astra Medical Hellas

Στην παραπάνω περίπτωση εµπίπτει η Astra Medical Hellas Superfoods, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης της νέας της παραγωγικής µονάδας στο Πήλι της Βόρειας Εύβοιας, δίπλα στις καλλιέργειες ιπποφαούς, γκότζι-µπέρι και αρόνιας που ξεκίνησε το 2013.

Πέρυσι φυτεύτηκαν τα πρώτα 6.000 δέντρα σε µια έκταση 40 στρεµµάτων, αριθµός που στόχος της διοίκησης είναι να υπερδιπλασιαστεί τη φετινή χρονιά.  

Όσον αφορά στη νέα µονάδα, το κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 2 εκατοµµύρια ευρώ και περιλαµβάνει δυο καινούργιους βιοµηχανικούς θαλάµους, οι οποίοι θα αυξήσουν την παραγωγική της δυναµικότητα. Το 2013 οι πωλήσεις της Astra Medical Foods εκτιµάται ότι αυξήθηκαν 20% µε ναυαρχίδα τη σειρά Superfoods η οποία περιλαµβάνει, µεταξύ άλλων, brands κωδικούς όπως το «Ιπποφαές Eubias», τη «Σπιρουλίνα Gold Eubias» και το «Βασιλικό Πολτό Eubias».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία