BACK TO
TOP
Business

Από «μνηστήρες» περιτριγυρίζεται η Treasury Wine Estates

Στο επίκεντρο ενός μεγάλου πολέμου στην βιομηχανία αλκοόλ θα βρεθεί η κολοσσός TreasuryWineEstates, ιδιοκτήτρια εταιρεία των Penfolds και Rosemount, καθώς δέχτηκε και δεύτερη πρόταση για εξαγορά.

Από «μνηστήρες» περιτριγυρίζεται η Treasury Wine Estates

2
0

Μετά την προσφορά 3.4 δις δολαρίων από τις ιδιωτικές ομάδες μετοχικού κεφαλαίου Kohlberg Kravis Roberts (KKR) και Rhône Capital, η εταιρεία δήλωσε ότι  ένας άλλος απροσδιόριστος «παγκόσμιος επενδυτής ιδιωτικών κεφαλαίων», έκανε προσφορά, την οποία η Treasury εκτιμά στα 5,20 δολάρια ανά μετοχή. Σύμφωνα με πηγές του decanter.com η νέα προσφορά ήρθε από την TPG Capital, την ιδιωτική ομάδα μετοχικού κεφαλαίου που πούλησε το 2000 στην California’s Beringer Vineyards στους πρώην ιδιοκτήτες της Treasury, δηλαδή στο Foster’s Group. Η πώληση τότε είχε γίνει για 1.5 δις δολάρια.

Η πρώτη προσφορά που δέχτηκε η Treasuryπροήλθε από τους KKR/Rhône, που μετά από προηγούμενη πρόταση για 4.70 δολάρια ανά μετοχή, η οποία απορρίφτηκε τον Απρίλιο, επανήλθαν με αυξημένη προσφορά.

Γενικότερα η συγκεκριμένη εταιρεία περιτριγυρίζεται από διάφορους «γαμπρούς» τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι προσπαθούν να την εξαγοράσουν αλλά δεν καταφέρνει να πετύχει συμφωνία. Εκτός από τα Penfolds και  Rosemount έχει στην ιδιοκτησία της επίσης τις εταιρίας Wolf  Blass και Lindeman’s.

H Treasury υποφέρει τα τελευταία χρόνια από πτώση τζίρου και οι αναλυτές της αγοράς πιθανολογούν ότι αυτό προέρχεται από τα μεγάλα αποθέματα που υπάρχουν στην αγορά, ιδιαίτερα των ΗΠΑ. Αν δεν έρθει σε συμφωνία με τους επενδυτές που υπάρχουν μέχρι στιγμής, η Treasury θα αναγκαστεί να εφαρμόσει μια άλλη στρατηγική μάρκετινγκ. Πιθανότατα θα κάνει περικοπή κόστους και θα αναγκαστεί να διαχωρίσει τα κρασιά της σε εμπορικά και πολυτελή-luxury/masstige- ( δηλαδή premium με υψηλούς βαθμούς αλκοόλ).

ΠΗΓΗ: krasiagr.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία