BACK TO
TOP
Business

«Καταστροφικός ο ΕΝΦΙΑ για την κλωστοϋφαντουργία»

Να εξαιρεθούν τα βιομηχανικά ακίνητα από το φόρο ακινήτων ζητούν οι επιχειρηματίες του κλάδου

Χωρίς απαρτία η Γ.Σ. της Εριουργίας 3A, αναβλήθηκε για τις 14/3

0
0
Την εξαίρεση των βιομηχανικών ακινήτων από τον ΕΝΦΙΑ ζητάει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο φόρο καταστροφικό για τον κλάδο

Με επιστολή του προς τους υπουργούς υπουργούς Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Δένδια, ο πρόεδρος του ΣΕΒΚ, Ελευθ. Κούρταλης χαρακτηρίζει απαράδεκτη την επιβολή της φορολογίας των οικοπέδων και βιομηχανοστασίων «καθότι, αυτά αποτελούν τα εργαλεία για την παραγωγή και όχι για την εκμετάλλευση των υπεραξιών».

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

 «Η ελληνική κλωστοϋφαντουργία για πολλές δεκαετίες ήταν η ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και από τους βασικούς βιομηχανικούς και εξαγωγικούς κλάδους της χώρας μας, ο οποίος, δυστυχώς, έχει πληγεί καίρια τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια από την αθρόα εισαγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από Κίνα και χώρες χαμηλού κόστους, σήμερα δε, έχει επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο, από την μεγάλη ύφεση της οικονομίας.

Η σημερινή κρίση της μνημονιακής πολιτικής των κυβερνήσεων και της Τρόικας προσέθεσε ένα ακόμη καίριο πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες στην Ε.Ε. με:

• Την αύξηση του ενεργειακού κόστους στον ενεργοβόρο κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, σε ποσοστό σχεδόν διπλάσιο, από τις άλλες χώρες της Ε.Ε.

• Την πολιτική των υψηλών επιτοκίων των τραπεζών για τις χρηματοδοτήσεις που φθάνει στο 8%-10% έναντι 1,5%-3% που απολαμβάνουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

• Την σχεδόν μηδενική χρηματοδότηση των Τραπεζών ακόμη και προς τις υγιείς επιχειρήσεις, η οποία έχει παγώσει την αγορά και έχει δημιουργήσει συνθήκες αφανισμού του κλάδου.

• Και τέλος, τα συνεχή φορολογικά χαράτσια.

Το τελευταίο πλέον χτύπημα για τον κλάδο είναι η επιβολή στην Βιομηχανία, της φορολογίας του ΕΝ.Φ.Ι.Α. και ιδιαιτέρως στην κλωστοϋφαντουργία, η οποία για την λειτουργία των μηχανημάτων της και την διατήρηση των αναγκαίων αποθηκευτικών χώρων, χρειάζονται μεγάλες οικοπεδικές εκτάσεις και βιομηχανοστάσια.

Η θεσμοθέτηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. θα είναι καταστροφική για τον κλάδο και θεωρούμε απαράδεκτη την επιβολή της φορολογίας των οικοπέδων και βιομηχανοστασίων, καθότι, αυτά αποτελούν τα εργαλεία για την παραγωγή και όχι για την εκμετάλλευση των υπεραξιών.

Τέλος, θεωρούμε ότι η βιομηχανία θα πρέπει να εξαιρεθεί από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α, εάν πιστεύουμε ότι θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις και να αυξηθούν οι εξαγωγές, αφού είναι γνωστό ότι μόνο η παραγωγική οικονομία και η βιομηχανία πρέπει να γίνει το επίκεντρο για την έξοδό μας από την οικονομική κρίση».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία