BACK TO
TOP
Business

Πλεύρισε την Heineken για εξαγορά η SABMiller

H oλλανδική ζυθοποιία ωστόσο απέρριψε την πρόταση που θα οδηγούσε στο σούπερ-ντηλ.

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών οι πωλήσεις της Heineken

1
0

«Όχι» σε πρόταση εξαγοράς της από την SABMiller είπε η Heineken καθώς ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, η ομώνυμη οικογένεια επιθυμεί να κρατήσει ανεξάρτητη την εταιρεία.

Σύμφωνα με το Reuters, η Heineken ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η SABMiller την προσέγγισε για μια πιθανή εξαγορά. Ωστόσο η διοίκηση διαβουλεύτηκε με τον βασικό της μέτοχο και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πρόταση της SABMiller δεν χρήζει περαιτέρω δράσης.

«Η οικογένεια Heineken ενημέρωσε την SABMiller, την Heineken και την Heineken Holding για την πρόθεση της να διατηρήσει την κληρονομία και ταυτότητα της Heineken σαν μια ανεξάρτητη εταιρεία», αναφέρει σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια κατέχει λίγο πάνω από το 50% της Heineken μέσω της Heineken Holding. Η μεξικανική ζυθοποιία FEMSA κατέχει ένα επιπλέον ποσοστό 12,5%.

Το Bloomberg μεταδίδει ότι η προσέγγιση της SABMiller ήταν μέρος της στρατηγικής της για να προστατευτεί από μια πιθανή προσέγγιση εξαγοράς από την Anheuser-Busch InBev, η οποία είναι η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο. Το πρακτορείο επικαλείται πηγές με γνώση της υπόθεσης για τις πληροφορίες του.

 

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία