BACK TO
TOP
Business

Κλείνει τα 25 έτη η σοκολατοποιία «L’ecole du Grand Chocolat Valrhona»

Τα είκοσι πέντε χρόνιας λειτουργίας της γιορτάζει φέτος η διεθνούς φήμης σχολή σοκολατοποιίας «L’ecole du Grand Chocolat Valrhona», η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για τη ποιότητα και τη δημιουργικότητα του οίκου Valrhona.

Κλείνει τα 25 έτη η σοκολατοποιία «L’ecole du Grand Chocolat Valrhona»

1
0
Η εν λόγω σχολή που ιδρύθηκε το 1989 από τον Frédéric Bau στην Tain l’Hermitage (έδρα της Valrhona από το 1922), οδήγησε την κορυφαία σοκολατοποιία του κόσμου να δημιουργήσει δύο καινούρια τμήματα: στο Τόκιο το 2007 και στο Παρίσι το 2009. Ο Frédéric Bau υπήρξε ανέκαθεν ένας ζαχαροπλάστης με όραμα και πάθος. Σήμερα είναι ο διευθυντής δημιουργικού της Valrhona

Οι σημαντικότεροι όμως παράγοντες που έχουν αναδείξει διεθνώς τη L’École du Grand Chocolat Valrhona είναι η εξαιρετική πρώτη ύλη και οι άνθρωποι. Οι σοκολάτες Valrhona αφενός είναι γνωστές για την ποιότητά τους και προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα και γεύσεις για χρήση από επαγγελματίες και απόλαυση από gourmets. Αφετέρου, είναι οι 25 συνολικά εκπαιδευτές εννέα διαφορετικών εθνικοτήτων, όλοι chef pâtissiers που συνεργάζονται με τη σχολή και δημιουργούν περίπου 200 συνταγές ετησίως. Απευθυνόμενοι σε σοκολατοποιούς, ζαχαροπλάστες και εστιάτορες, εργάζονται σε ολόκληρο τον κόσμο διδάσκοντας τις πιο εξελιγμένες τεχνικές ζαχαροπλαστικής, μοιράζονται τις γνώσεις και το δημιουργικό τους χάρισμα με τους επαγγελματίες και δημιουργούν τις νέες τάσεις. Παράλληλα, εμπλουτίζουν τη γαστρονομική κληρονομιά με τις δημιουργίες και την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει, συνοψίζοντας παράλληλα τη δέσμευση και την ευρηματικότητα της Valrhona.  



Μία φορά το χρόνο, οι 25 εκπαιδευτές της Ecole du Grand Chocolat συγκεντρώνονται και εργάζονται για μία εβδομάδα από κοινού, δημιουργώντας τις επόμενες τάσεις στη σοκολάτα, ανταλλάσσοντας απόψεις, διαδίδοντας τη γνώση τους

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο στην École du Grand Chocolat Valrhona εκπαιδεύονται περίπου 1000 επαγγελματίες απ’ όλο τον κόσμο.  

Η επέτειος των 25 χρόνων της L’École du Grand Chocolat Valrhona σηματοδοτείται και από τα εγκαίνια της νέας σχολής που ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Νέα Υόρκη και τα πρώτα μαθήματα της οποίας ξεκινούν στις 22 Σεπτεμβρίου. Είκοσι χρόνια αφότου το brand της Valrhona πέρασε στην αμερικάνικη ήπειρο, η νέα σχολή στην καρδιά της Νέας Υόρκης καταδεικνύει την αξία της εταιρείας, των προϊόντων της και τον σημαντικό της ρόλο στη γαστρονομία.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία