BACK TO
TOP
Business

Μικρή ανάκαμψη για την κλωστοϋφαντουργία βλέπει ο ΣΕΠΕΕ

Σημάδια σταθεροποίησης και ενδείξεις ελαφριάς ανάκαμψης, παρουσίασαν, στο πρώτο εξάμηνο του 2014 τα μεγέθη του κλάδου ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας στη χώρα μας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής-Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ).

Την ΑΤΕ «δείχνει» η ΕΝΚΛΩ για την αποτυχία του ντηλ με τους Αμερικανούς

0
0

Αυτό, όπως υπογραμμίζεται, οφείλεται στη μικρή αλλά σταδιακή αύξηση των λιανικών πωλήσεων στην εγχώρια αγορά σε συνδυασμό με την ελαφρά αύξηση των εξαγωγών.

Στην ένδυση, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 2,4% στο πρώτο εξάμηνο φέτος. Σημειώνεται ότι, από τον Σεπτέμβριο πέρυσι και μετά, οι λιανικές πωλήσεις παρουσιάζουν συνεχώς μικρή αλλά σταθερή αύξηση, γεγονός που «γεννά» αισιοδοξία ότι η εγχώρια αγορά θα ανακάμπτει έστω και με βραδύ ρυθμό.

Το γεγονός ότι η εγχώρια αγορά ενδυμάτων ανακάμπτει επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με τον ΣΕΠΕΕ, τόσο από την αύξηση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που απευθύνονται στην εγχώρια αγορά (+2%) όσο από την αύξηση των εισαγωγών (+4,2%). Υπενθυμίζεται ότι οι εισαγωγές ενδυμάτων κατέγραψαν αύξηση, για πρώτη φορά ύστερα από πέντε χρόνια συνεχούς πτώσης. Την περίοδο 2008-2013, οι εισαγωγές ενδυμάτων στην Ελλάδα μειώθηκαν 42%.

Όσον αφορά τις εξαγωγές ενδυμάτων, στο πρώτο εξάμηνο φέτος ανέκαμψαν ελαφρά κατά 0,3%, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, και ανήλθαν σε 261,4 εκατ. ευρώ. Αυτή η εξέλιξη χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα θετική από τον ΣΕΠΕΕ, «αφού η σύγκριση γίνεται με το πρώτο εξάμηνο του 2013 που ήταν το πρώτο θετικό εξάμηνο των ελληνικών εξαγωγών ενδυμάτων μετά το 2003».

Πηγή: ΑΠΕ

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία