BACK TO
TOP
Business

«Κλείδωσε» το ντηλ Σκλαβενίτη-Βερόπουλου για τη Χαλκιαδάκης

Έκλεισε η καταρχήν συμφωνία για την εξαγορά ποσοστού 60% επί του μετοχικού κεφαλαίου των σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκη από την Σκλαβενίτης, με το deal να υπολογίζεται σύμφωνα με πληροφορίες στα 25 εκατ. ευρώ.

«Κλείδωσε» το ντηλ Σκλαβενίτη-Βερόπουλου για τη Χαλκιαδάκης

1
0

Πρόκειται για την αγορά της συμμετοχής της Βερόπουλος στην Χαλκιαδάκης και τα  χρήματα θα μπουν στα ταμεία της τράπεζας Πειραιώς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεταβίβαση των μετοχών αποτελεί τμήμα  της γενικότερης συμφωνίας που αφορά στην εξαγορά της Βερόπουλος από την Σκλαβενίτης.

Ως γνωστό η Βερόπουλος ήταν μέτοχος της Χαλκιαδάκης σε ποσοστό 60% επί του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Οι μετοχές στη συνέχεια  πέρασαν στην τράπεζα Πειραιώς για να καταλήξουν στη Σκλαβενίτης που αποτελεί σημαντικό όνομα στο ελληνικό λιανεμπόριο.

Το θέμα είχε συζητηθεί αρκετά το τελευταίο διάστημα στους εμπορικούς και τους τραπεζικούς κύκλους. Κι όπως όλα δείχνουν τελευταία φαίνεται να έχει την επιθυμητή, από τις εμπλεκόμενες πλευρές, κατάληξη (Πειραιώς, Σκλαβενίτης, Χαλκιαδάκης).

Όπως είναι γνωστό, η Βερόπουλος είχε μεταβιβάσει τις μετοχές της στην τράπεζα Πειραιώς για να εξυπηρετήσει ανάγκες ρύθμισης δανείων. Στη συνέχεια η Πειραιώς αναζήτησε αγοραστή. Η εταιρεία Σκλαβενίτης εξέφρασε ενδιαφέρον και με τη σύμφωνη γνώμη της Χαλκιαδάκης γίνεται το σχετικό deal. Να σημειωθεί ότι η οικογένεια Χαλκιαδάκη εξαρχής προτιμούσε η μεταβίβαση των μετοχών να γίνει σε εταιρεία ελληνικών συμφερόντων όπως η Σκλαβενίτης.

Αυτή την περίοδο συντάσσεται σε συνεργασία με την τράπεζα η έκθεση αποτίμησης της Χαλκιαδάκης και βρίσκονται σε εξέλιξη οι τελικές διαπραγματεύσεις για διάφορα θέματα όπως η διοίκηση της εταιρείας.

Η Χαλκιαδάκης διαθέτει 44 καταστήματα στην Κρήτη και άλλα 2 στην Αττική. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 950 άτομα.

Το 2013 οι  πωλήσεις της ανήλθαν σε 132,5 εκατ. ευρώ από 130,9 εκατ. ευρώ το 2012, σημειώνοντας αύξηση 1,22%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη διπλασιάστηκαν και έφθασαν στα 4,53 εκατ. ευρώ από 2,22 εκατ. ευρώ το 2012. Ανάλογη αύξηση είχαν και τα κέρδη προ φόρων, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 4,49 εκατ. ευρώ το 2013 από 2,16 εκατ. ευρώ το 2012.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία