BACK TO
TOP
Business

∆ίνει συµβόλαια η καυτή πιπεριά

Σε νέες καλλιέργειες επεκτείνει τη δραστηριότητά της η κρητική VK Grapes φέρνοντας στην Ελλάδα για λογαριασµό της Tescο µια ποικιλία καυτερής πιπεριάς, η παραγωγή της οποίας θα γίνεται στην Κρήτη µέσω κλειστών συµβολαίων µε ντόπιους καλλιεργητές.

∆ίνει συµβόλαια η καυτή πιπεριά

2
0
Η συµφωνία ήρθε µετά ως επισφράγισµα της συνεργασίας που έχουν ήδη αναπτύξει οι δύο πλευρές στο πεδίο των επιτραπέζιων σταφυλιών. Αποκτά, δε, µεγαλύτερη βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς ότι, µέσω της συµφωνίας, το συγκεκριµένο είδος πιπεριάς κάνει ντεµπούτο όχι µόνο στα ελληνικά αλλά και στα ευρωπαϊκά χωράφια

Πρόκειται για τη Rush, µια πράσινη πιπεριά που χρησιµοποιείται σε καυτερά φαγητά στις κουζίνες της Ανατολικής και της Βόρειας Ευρώπης. «H Τesco ως τώρα υλοποιούσε το πρόγραµµα µε την Ιορδανία και το Μαρόκο. Φέτος, µετά από ένα χρόνο συζητήσεων, καταφέραµε να το εξασφαλίσουµε εµείς», λέει στην Agrenda ο ιδιοκτήτης της VK Grapes, Βαγγέλης Κουνάλης, προσθέτοντας ότι η οµοιότητα του κλίµατος της Κρήτης µε τις παραπάνω χώρες έπαιξε το ρόλο της στη συµφωνία

Για την προµήθεια του σπόρου η εταιρεία συνεργάζεται µε την Agrosystems, αποκλειστικό αντιπρόσωπο της ολλανδικής Richmond, η οποία την παράγει. Η παραγωγή έχει ξεκινήσει από τις αρχές Οκτωβρίου από τέσσερις οµάδες παραγωγών που συστήθηκαν ειδικά σε τρεις νοµούς της Κρήτης: ∆ύο εξ αυτών βρίσκονται στο Λασήθι (Κουτσουράς, Ιεράπετρα), µια στο Ηράκλειο (Πρ.Ηλίας, όπου και η έδρα της VK Grapes) και µια στα «σύνορα» Λασηθίου - Σητείας (Βουδουράς)

Τα συµβόλαια που προσφέρονται προβλέπουν «κλειστή» εποχιακή τιµή 0,80 ευρώ/κιλό τόσο για τις α’ όσο και τις β’ ποιότητες και η υπογραφή τους έχει ξεκινήσει από την 1η Νοεµβρίου και θα κρατήσει µέχρι 31 Μαρτίου.  Από τα πρώτα κοψίµατα (σ.σ. το συγκεκριµένο είδος δίνει καρπό σε 40-50 ηµέρες) έχουν ήδη συγκοµιστεί 70-80 τόνοι σε 50 στρµ. ενώ η εκτίµηση είναι ότι από τη νέα χρονιά οι ποσότητες και οι εκτάσεις θα υπερδιπλασιαστούν.
 
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία