BACK TO
TOP
Πιστοληπτικά

Πρώτη νίκη με μείωση 80% στα πρόστιμα για πτηνοτροφικές

Αποδεκτή στο σύνολό της έκανε το ∆ιοικητικό Εφετείο Αθηνών την ένσταση που κατέθεσαν πτηνοτροφικές επιχειρήσεις εις βάρος της Επ. Ανταγωνισµού για την «καµπάνα» ύψους 40 εκατ. ευρώ που τους είχε υποβάλει.

Στην παρανοµία οι πτηνοτρόφοι

0
0
Το δικαστήριο µείωσε κατά 80%, δηλαδή κατά το µεγαλύτερο ποσοστό που του έδινε τη δυνατότητα ο νόµος, τα πρόστιµα στις εµπλεκόµενες επιχειρήσεις. Έτσι, για παράδειγµα από 12,4 εκατ. ευρώ που καλούνταν να πληρώσει η Πίνδος, το ποσό πλέον έχει κατέβει στα 2,4 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχη µείωση και για τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισµό Άρτας ο οποίος από 5,223 εκατ. ευρώ που ήταν το αρχικό πρόστιµα καλείται τώρα να πληρώσει κάτι παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις συνεχίζουν το δικαστικό αγώνα µε στόχο να εξαλείψουν πλήρως τα πρόστιµα. Ήδη έχει κατατεθεί στο Συµβούλιο της Επικρατείας προσφυγή εναντίον της σύνθεσης και της λειτουργίας της Επιτροπής Ανταγωνισµού. Οι «κοτοπουλάδες» υποστηρίζουν από το 2012 µέχρι και τις αρχές του 2014 λειτουργούσε µε 7 αντί για 8 µέλη, γεγονός πέρα για πέρα παράτυπο και που µπορεί να έχει ως συνέπεια την ακύρωση των όποιων αποφάσεων έχουν παρθεί το διάστηµα αυτό, µέσα στο οποίο επιβλήθηκαν και τα  επίµαχα πρόστιµα.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία