BACK TO
TOP
Business

Γεύση από επιχειρείν για το τσάι Ολύμπου

Το «ντεµπούτο» της στην αγορά έκανε από την περασµένη εβδοµάδα η ΚοινΣΕπ «Τσάι Ολύµπου Νέκταρ», η οποία άρχισε να τοποθετεί το τσάι του βουνού, που παράγουν τα µέλη της, σε επιλεγµένα καταστήµατα σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Αθήνα και Κρήτη και µετρά τις δυνάµεις της µε ανταγωνιστές για την προτίµηση του κοινού.

Γεύση από επιχειρείν για το τσάι Ολύμπου

4
2
«Πρόκειται για ένα µικρό εµπορικό άνοιγµα στην εγχώρια αγορά, µέσα από καταστήµατα πώλησης βιολογικών και εξειδικευµένων προϊόντων. Θέλουµε να αυτοσυστηθούµε στους καταναλωτές και να δούµε την αποδοχή που θα έχουν οι συσκευασίες και το brand µας», εξηγεί η Αναστασία Μποστανίτη – Κιοσέ.

Πιο δυνατά από το 2015Κατέχοντας τη θέση της προέδρου στην ΚοινΣΕΠ «Τσάι Ολύµπου Νέκταρ», η συνοµιλήτριά µας τονίζει πως δεδοµένης της περιορισµένης παραγωγής, έχουν δηµιουργηθεί  µόνο δύο συσκευασίες, των 30 και 70 γραµµαρίων, αντίστοιχα, ενώ από την επόµενη καλλιεργητική σεζόν, του Ιουνίου του 2015, το σχήµα θα µπει πιο δυνατά και οργανωµένα στην αγορά. Προς το παρόν τα 5 ιδρυτικά µέλη της ΚοινΣΕπ «Τσάι Ολύµπου Νέκταρ» καλλιεργούν περί τα 30 στρέµµατα τσαγιού του βουνού, αλλά υπάρχει µεγάλο ενδιαφέρον κι από εν δυνάµει µέλη, που θέλουν να συνεργαστούν µε το συνεταιρισµό. «Ο καθένας µόνος του δεν µπορεί να κάνει τίποτε, θα είµαστε έρµαιο των εµπόρων, χωρίς διαπραγµατευτική ικανότητα» λέει η κ. Μποστανίτη – Κιοσέ, για να εξηγήσει τους λόγους σύστασης της ΚοινΣΕΠ.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως παραδέχεται, για να µπορέσει το σχήµα να είναι βιώσιµο και αξιόπιστο ως προς τις δυνατότητες τροφοδοσίας θα πρέπει να καλλιεργεί τουλάχιστον 100 στρµ.. «Αυτό είναι το minimum και στόχος µας είναι να το επιτύχουµε, είτε µείνουµε 10 µέλη στο συνεταιρισµό, είτε φτάσουµε τους 30 ή τους 50 εταίρους», εξηγεί. Προσθέτει επίσης ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από νέους καλλιεργητές, που ψάχνουν να βρουν επιχειρηµατική διέξοδο, και αποκαλύπτει ότι η ΚοινΣΕΠ µελετά και συνεργασίες συµβολαιακού µοντέλου
«Επιδίωξή µας είναι να προχωρήσουµε πάνω σε σωστές βάσεις, διαθέτοντας στην αγορά ένα προϊόν πιστοποιηµένο» τονίζει η κ. Μποστανίτη-Κιοσέ και αποκαλύπτει ότι στόχος είναι να υπάρξει και η σύνδεση του φυσικού πλούτου του Ολύµπου, µε την παραγωγή και άλλων βιολογικών αρωµατικών φυτών και µε τον αγροτουρισµό»

Στο σχήµα το 100% της παραγωγήςΓια να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος η «Τσάι Ολύµπου Νέκταρ» θέτει ως όρο όσοι γίνουν µέλη της να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. «Βάσει του καταστατικού, κάθε µέλος θα υποχρεώνεται να δίνει το 100% της παραγωγής στο συνεταιριστικό σχήµα», µας λέει η κ. Μποστανίτη –Κιοσέ και αποκαλύπτει πως πριν υπογραφούν οι προσαρτήσεις καινούριων µελών, θα προηγηθούν ηµερίδες µε ενδιαφερόµενους προκειµένου να ενηµερωθούν για το τι είναι ΚοινΣΕπ, τι κάνει η Τσάι Ολύµπου Νέκταρ, για τα αρωµατικά και φαρµακευτικά φυτά, την επιχειρηµατικότητα κλπ. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής των νέων µελών και θα γνωρίζουν τα στρέµµατα που θα καλλιεργηθούν
 
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

10-10-2016 14:00Συμφωνω

πες τα αδερφε . να εκμεταλευτουνε θελουν το πεινασμενο απογοητευμενο κοσμακο με τιμες ξεφτιλα ,

Απάντηση

16-12-2014 10:59Ενας Αγροτης

Μάλλον πλάκα μας κάνει η κυρία με τα λόγια της >>> . «Βάσει του καταστατικού, κάθε µέλος θα υποχρεώνεται να δίνει το 100% της παραγωγής στο συνεταιριστικό σχήµα», µας λέει η κ. Μποστανίτη –Κιοσέ <<< κυρία μου αυτό είναι Συμβολαιακη Γεωργία και είναι αυτό που κατέστρεψε τους αγρότες! Με τέτοια Μυαλά θα πάτε μπροστά; ΓΙΑΤΙ μαυρίζετε το κίνημα των ΚοινΣΕπ???? Ποιος απατεώνας είναι σύμβουλός σας;;;; Ποιο είναι το Κοινωνικό σας Προφίλ;;;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία