BACK TO
TOP
Business

Νέος μεγιστάνας στην Κίνα από τη σάλτσα σόγιας

Η αύξηση της τιμής της μετοχής κατά 80% του Κινεζικού κολοσσού “Foshan Haitian Flavoring” το τελευταίο έτος συνέβαλε στο να παρουσιαστεί και δεύτερος δισεκατομμυριούχος στην εταιρία, σύμφωνα με το περιοδικό “Forbes”.

«Φτάνει στο τέλος της η Οδύσσεια των ελληνικών τραπεζών»

3
0
Η συμμετοχή 9% που κατέχει ο αντιπρόεδρος Τσενγκ Χούε της κινεζικής εταιρίας παρασκευής σάλτσας σόγιας, ετών 44, αξίζει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο. Ο Τσενγκ ξεκίνησε στην εταιρία ως εκτελεστικός διευθυντής το 1997 πριν γίνει αντιπρόεδρος το 2011

Η εταιρία έχει πολύ παλιά ιστορία με τις ρίζες της να βρίσκονται στην εποχή της βασιλείας του Αυτοκράτορα Κιαλόνγκ (1735–1796) της δυναστείας Τσινγκ και έλαβε το όνομά της από το μαγαζί “Haitian Sauce Shop”. Η “Haitian” αναδιαρθρώθηκε από κοινοπραξία σε εταιρία περιορισμένης ευθύνης το 1995. Έτσι, έχει καταφέρει να μπει στο χώρο της παραγωγής και διανομής καρυκευμάτων, συμπεριλαμβανομένου της σάλτσας σόγιας, σάλτσας στρειδιών, ξυδιού, αρωματικής σάλτσας, ζωμού κοτόπουλου, όξινου γλουταμινικού νατρίου. Επίσης δραστηριοποιείται και στο πετρελαϊκό τομέα. 

Αφότου εισήχθη η εταιρία στο χρηματιστήριο του Σενζέν το Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους, αυξήθηκαν τα έσοδα της “Haitian” τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2014 κατά 16% σε 1,2 δις δολάρια από τα οποία τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 27% σε 242 εκατομμύρια δολάρια.

Με αυτόν τον τρόπο, έχουν λάβει θέσεις στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου του περιοδικού “Forbes” για το 2014 ο πρόεδρος, όπως επίσης και ο αντιπρόεδρος της εταιρίας. Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος, εν ονόματι Πανγκ Κανγκ, είναι 46ος στη λίστα έχοντας περιουσία ύψους 2,6 δισ. δολαρίων, ενώ ο Τσενγκ έχει λάβει την 306η θέση με 820 εκατομμύρια δολάρια.  

Η Κίνα αποτελεί ιδανικό χώρο ανάπτυξης νεόπλουτων δισεκατομμυριούχων εδώ και μια δεκαετία. 242 δισεκατομμυριούχοι υπάρχουν μόνο στην Κίνα σύμφωνα με δημοσίευση του περασμένου Οκτωβρίου στην Κινεζική Λίστα των Πλουσίων του περιοδικού “Forbes”, δεύτερη σε κατάταξη μετά τις ΗΠΑ. Πρώτος στη λίστα των Κινέζων πλουσίων ήταν ο ηγέτης στο διαδικτυακό εμπόριο, Τζακ Μα, του ομίλου Αλιμπάμπα.

Πλούσιοι έγιναν και άλλοι Κινέζοι επιχειρηματίες της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του πλουσιότερου άνδρα της Ταϊβάν, Τσάι Ενγκ-Μενγκ, προέδρου της “Want Want China”

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία