BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ σε Ειδικό Πλαίσιο και Ζώνες Ιχθυοκαλλιεργειών

Το δρόμο για τη λειτουργία χωρίς νομικά κωλύματα των πολυαναμενόμενων Ζωνών Ανάπτυξης Ιχθυοκαλλιέργειας ανοίγει το Συμβούλιο της Επικρατείας απορρίπτοντας τις προσφυγές που είχαν κατατεθεί κατά της νομιμότητας του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης του κλάδου.

Απλώνει... δίχτυα σε νέες αγορές η ελληνική θαλασσοκαλλιέργεια

1
0
Πρόκειται για συνολικά 6 αιτήσεις ακύρωσης που υποβλήθηκαν από διάφορους φορείς ωστόσο, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις ΣτΕ 4966/2014 και 4982-49086/2014, καμία από αυτές δεν έγινε δεκτή σε αντίθεση με τις σχετικές παρεμβάσεις του ΣΕΘ (Σύνδεσμος Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών) και της ΠΑΝΕΜΙ (Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών).

Οι αποφάσεις του Συμβουλίου έρχονται να βάλουν τέλος στην έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα περί επικείμενης ακύρωσης του Ειδικού Πλασίου και αμφισβήτησης της νομιμότητας των διατάξεών του πάνω στις οποίες «πατάει» η ανάπτυξη των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ).

Οι προσφυγές ζητούσαν να ακυρωθεί η αριθ. 31722/04-11-2011 απόφασης της Επιτροπής Συντονισμού της Κυβερνητικής Πολιτικής, με την οποία εγκρίθηκε το «Ειδικό Πλαίσιο για τις Υδατοκαλλιέργειες».

Όμως το Συμβούλιο έκρινε ότι δεν τίθεται θέμα νομιμότητας της απόφασης, ούτε ζήτημα παραβίασης των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του θαλάσσιου πλούτου της χώρας ενώ στο σκεπτικό του γίνεται, μεταξύ άλλων, ειδική αναφορά στο γεγονός ότι το Ειδικό Πλαίσιο «ανταποκρίνεται σε ανάγκη διαπιστωμένη προ πολλού χρόνου και από τη νομολογία του ίδιου του ΣτΕ».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία