BACK TO
TOP
Business

Τριπλό συµβολαιακό ντηλ από Οικοαγροτική

Περισσότερους παραγωγούς και τρία νέα προϊόντα βάζει από τη φετινή χρονιά στο χορό της συµβολαιακής τραπεζικής που ξεκίνησε από πέρυσι να εφαρµόζει σε συνεργασία µε την Πειραιώς η η Hellas Frost Oικοαγροτική.

Τριπλό συµβολαιακό ντηλ από Οικοαγροτική

1
0
Μετά τον αρακά και το αρακά, τα φασόλια (χλωρά και χάντρες) και τα κρεµµύδια, στο «µενού» εισάγονται από φέτος και το βιοµηχανικό σπανάκι, το κουνουπίδι και το πράσο. «Στόχος µας είναι χρόνο µε το χρόνο κάτω από την οµπρέλα του προγράµµατος να µπει ολόκληρη η γκάµα των λαχανικών που προµηθευόµαστε», λέει στην Agrenda ο πρόεδρος της ακριτικής εταιρείας, Γιάννης Παυλούδης. «Το κρίσιµο σηµείο βέβαια είναι η συµµετοχή των ίδιων των παραγωγών για τους οποίους η όλη διαδικασία της συµβολαιακής τραπεζικής είναι κάτι καινούργιο, όµως εµείς το ενθαρρύνουµε καθώς πιστεύουµε ότι είναι µια από τις καλύτερες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί», προσθέτει.

Η επιχείρηση εφαρµόζει τη συµβολαιακή γεωργία από το 1998 που δηµιουργήθηκε η καινούργια µονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης κατεψυγµένων λαχανικών και συνεργάζεται µε 240 Εβρίτες παραγωγούς, µε τις συνολικές καλλιεργήσιµες εκτάσεις να αγγίζουν τα 7.000 στρέµµατα. ∆ηλώνει, µάλιστα, έτοιµη να προσθέσει ακόµα περισσότερους παραγωγούς στο «άρµα» της καθώς µέσα στους επόµενους δύο µήνες ολοκληρώνεται επένδυση 1 εκατ. ευρώ για την επέκταση των ψυκτικών εγκαταστάσεων η οποία θα αυξήσει την δυναµικότητα πάνω από τους 6.000 τόνους ετησίως που είναι σήµερα.

Τα συµβόλαια συνάπτονται µε τους αγρότες ανά καλλιεργητική σεζόν και «οι παραγωγοί που συνεργάζονται µαζί µας γνωρίζουν εκ των προτέρων τις τιµές που θα αγοραστεί το προϊόν τους», τονίζει ο κ. Παυλούδης. Για τη φετινή σεζόν οι τιµές έχουν καθοριστεί ως εξής:
-Αρακάς: 25 λεπτά το κιλό
-Φασόλι χλωρό: 25 λεπτά το κιλό
-Σπανάκι: 17 λεπτά το κιλ
-Φασόλι χάντρα : 55 λεπτά το κιλό
-Πράσο: 15 λεπτά το κιλό
-Κρεµµύδι (χλωρό): 15 λεπτά το κιλ
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία