BACK TO
TOP
Business

Δικαστική δικαίωση για 5 εργαζομένους της ΑΓΝΟ

Η ΚΟΛΙΟΣ καλείται να πληρώσει μέρος από τα ποσά που διεκδικούν οι 5 εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ.

Γενική συνέλευση κτηνοτρόφων για την Αγνό, και στο βάθος το όνομα του Σαββίδη

1
0

Δικαστική «νίκη» που ανοίγει το δρόμο για διεκδικήσεις από το πρώην προσωπικό, αλλά κι από πιστωτές (προμηθευτές και τρίτους) της πτωχευμένης γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ, από την «αδελφή» επιχείρηση Κολιός ΑΕ, πέτυχαν πέντε πρώην εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των πρώην εργαζομένων στην ΑΓΝΟ, πρόκειται συγκεκριμένα για δύο αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που καθαρογράφτηκαν στις 19 Φεβρουαρίου, βάσει των οποίων το προεδρείο δέχεται εν μέρει την επιχειρηματολογία των εναγόντων.

Σύμφωνα με την τελευταία, η ΑΓΝΟ και η ΚΟΛΙΟΣ είχαν στην ουσία κοινή οικονομική διαχείριση, με αποτέλεσμα να υποχρεώνεται η ΚΟΛΙΟΣ, να πληρώσει ένα μέρος από τα ποσά που διεκδικούν οι εργαζόμενοι (σ. σ. στη μία υπόθεση τέσσερις και στην άλλη ένας). «Ξέρουμε ότι δεν κερδίσαμε τον πόλεμο και ότι θα υπάρξουν και άλλες μάχες», αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται ότι «δεν πετάμε στα σύννεφα, αλλά είναι ένα μικρό βήμα μέχρι την τελική δικαίωση». Υπενθυμίζεται, παράλληλα, πως είχαν προηγηθεί οι αποφάσεις των δικαστηρίων στο άρθρο 99 και στην πτώχευση, οι οποίες μιλούσαν για κοινή οικονομική διαχείριση και μεθόδευση.

Μετά την εξέλιξη αυτή θεωρείται βέβαιο πως η ΚΟΛΙΟΣ –αν δεν το έχει πράξει ήδη- θα προχωρήσει σε έφεση κατά των συγκεκριμένων αποφάσεων, διότι αν παραμείνουν ως έχουν, δημιουργούν τις προϋποθέσεις να διεκδικήσουν ανάλογες απαιτήσεις από την ΚΟΛΙΟΣ όλοι οι πρώην εργαζόμενοι, αλλά και οι υπόλοιποι πιστωτές της ΑΓΝΟ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία