BACK TO
TOP
Business

Αύξηση κεφαλαίου 345.000 ευρώ στην Αλφειός Ρόδι

Στους 203 από 174 ο αριθμός των μετόχων, προχωράει το σχέδιο για τη λειτουργία χυμοποιείου.

Αύξηση κεφαλαίου 345.000 ευρώ στην Αλφειός Ρόδι

0
0
Με ποσοστό κάλυψης που έφτασε το 101,5% ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αλφειός Ρόδι Α.Ε., μέσω δημόσιας προσφοράς 4.245 νέων κοινών μετοχών, που διατέθηκαν σε παλιούς μετόχους της εταιρίας και σε νέους επενδυτές – μετόχους.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, αντλήθηκε το ποσό των 344.468 €. Με βάση την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου η εταιρία διαθέτει 10.000 μετοχές ενώ το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται στις 600.000 €, ενώ ο αριθμός των μετόχων από 174 ανήλθε στους  203.

Με την επιτυχή έκβαση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, η εταιρία προχωρά στην απόλυτη υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου, με πρώτη προτεραιότητα τη λειτουργία του εργοστασίου της, παραγωγής χυμού ροδιού,  στις εγκαταστάσεις της στο Κολίρι - Πύργου Ηλείας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ήδη, στο χώρο του εργοστασίου της ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε. άρχισε η σταδιακή εγκατάσταση των μηχανημάτων για την παραγωγή χυμού. Πρόκειται για μια πλήρη – αυτοματοποιημένη παραγωγική γραμμή, όπου θα επεξεργάζεται φυσικό χυμού ροδιού -100% και με δυνατότητα επεξεργασίας 3 τόνων ροδιού την ώρα. Με βάση την πρόοδο των εργασιών, υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος  Μαρτίου θα γίνουν τα τεστ λειτουργίας του εργοστασίου και από το Σεπτέμβριο θα αρχίσει η επίσημη λειτουργία για την απορρόφηση και την επεξεργασία ροδιού από τα 2.000 στρέμματα των ροδώνων των παραγωγών – μετόχων της εταιρίας.

Η επένδυση υπερβαίνει το 1.000.000 €. Το 75% της επένδυσης γίνεται με ίδια κεφάλαια – χωρίς τραπεζικό δανεισμό – και το 25%, από πόρους του προγράμματος leader Ολυμπίας.

Σημειώνεται ότι η  ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε. ιδρύθηκε πριν από τέσσερα χρόνια ως μια κοινωνική πολυσυμμετοχική  ελληνική επιχείρηση, με κέντρο των δραστηριοτήτων της την Πελοπόννησο  και τη  Στερεά  Ελλάδα.

Οι μέτοχοι της ΑΛΦΕΙΟΣ και οι οικογένειές τους, καλλιεργούν, με αυστηρές προδιαγραφές ρόδια της  ποικιλίας wonderful, σε περισσότερα από 150 κτήματα, συνολικής έκτασης 2000 στρεμμάτων.

Οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, με μεράκι, με φροντίδα, με ορθή καλλιεργητική πρακτική, με σεβασμό στο περιβάλλον,  και στον καταναλωτή, προσφέρουν ένα θαυμάσιο προϊόν, πιστοποιημένο από τους πλέον αξιόπιστους οργανισμούς πιστοποίησης, (GLOBAL GAP, AGRO 2.1 – 2.2.) και από την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο εφαρμόζουν πρακτικές ολιστικής γεωργίας.

 Ήδη, από πέρυσι,  τα ρόδια της ΑΛΦΕΙΟΣ ταξιδεύουν με το δικό τους τελάρο στην εγχώρια και διεθνή αγορά, προσφέροντας στον απαιτητικό καταναλωτή τους νόστιμους και πολύτιμους σε θρεπτικά συστατικά καρπούς των ροδώνων της.

 

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία