BACK TO
TOP
Business

Στην αγορά ψωμιού με τρεις κωδικούς ο ΘΕΣγη

Σε συμφωνία με 14 αρτοποιεία του νομού Λαρίσης για τη διάθεση τριών κωδικών ψωμιού από άλευρα σιτηρών που παράγει ο ΘΕΣγη ήρθε ο δραστήριος συνεταιρισμός, εγκαινιάζοντας μια εμπορική δραστηριότητα η οποία, όπως προβλέπει, θα αποφέρει νέες υπεραξίες στα μέλη του.

Στην αγορά ψωμιού με τρεις κωδικούς ο ΘΕΣγη

0
0

Οι τρεις νέοι κωδικοί ΘΕΣΓΗ Θεσσαλικό, ΘΕΣΓΗ Κρίθινο και ΘΕΣΓΗ Ελληνική σίκαλη θα πωλούνται από 12 αρτοποιεία στην πόλη της Λάρισας και δύο αρτοποιεία σε Συκούριο και Πυργετό με τιμή από 90 έως 1 ευρώ για 350 έως 380 γραμμάρια ψημένου ψωμιού.

Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε την Τρίτη 24 Μαρτίου σε συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Παναγιώτη Καλφούντζο να απαριθμεί τα σημαντικά στοιχεία του εγχειρήματος. «1ον: Μετά τον ΘΕΣγάλα αποδεικνύουμε και στον ΘΕΣγη πως όταν συνεταιριζόμαστε σωστά σε υγιείς βάσεις και οργανωμένα μπορούμε να κάνουμε πολλά. Μαζί όλοι οι αγρότες και όχι ο καθένας μόνος του έχουμε δυνατότητες να δώσουμε υπεραξία στα προϊόντα μας. Και η είσοδος στην Αγορά της Λάρισας είναι ένα εγχείρημα που προετοιμάζεται μεθοδικά και συστηματικά πάνω από 1 χρόνο τώρα. 2ον: Μέσα από αυτή μας την προσπάθεια αναδεικνύουμε τον πλούτο της Θεσσαλικής γης. Οι δυνάμεις μας είναι πραγματικά αστείρευτες στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής αρκεί να έχουμε τη θέληση να εκμεταλλευτούμε σωστά τις δυνατότητες μας.  3ον: Μέσα από αυτή μας την προσπάθεια δίνουμε τη δυνατότητα στον καταναλωτή να ξέρει τι είναι και από πού προέρχεται αυτό που τρώει. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με τη χρήση σύγχρονων προτύπων καλλιέργειας και πιστοποίησης που διαθέτει ο ΘΕΣγη και στον τομέα των σιτηρών, ο καταναλωτής να γνωρίζει ότι τρώει ποιοτικά και υγιεινά. Και 4ον: Βασικό χαρακτηριστικό αυτής της προσπάθειας είναι οι συνέργειες που αναπτύσσονται μεταξύ ενός συνεταιρισμού αγροτών με έναν ιδιαίτερα δυναμικό κλάδο της αγοράς που είναι οι Αρτοποιοί. Και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά πανελλαδικά. Εμείς διαθέτουμε τις πρώτες ύλες, δηλαδή τα δημητριακά που παράγουμε και μεταποιώντας τα σε άριστης ποιότητας άλευρα αναμειγνύοντας και προσφέροντας μοναδικές συνθέσεις στα χέρια των αρτοποιών που θα παρασκευάσουν τα τελικά προϊόντα στα ράφια προς άμεση κατανάλωση.   

Ο κ. Καλφούντζος έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι «προτείνουμε στο Λαρισαίο καταναλωτή το ΘΕΣΓΗ Θεσσαλικό, το ΘΕΣΓΗ Κρίθινο και το ΘΕΣΓΗ Ελληνική σίκαλη. Τρεις κωδικούς ψωμιών που συνδυάζουν τον πλούτο της θεσσαλικής γης. Οι αρτοποιοί αναλαμβάνουν συνδυάζοντας την τέχνη με τη εμπειρία τους να δώσουν στους Λαρισαίους καταναλωτές ένα ολόφρεσκο ποιοτικό ψωμί που θέλουμε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Ζητάμε από τους πολίτες της Λάρισας να αγκαλιάσουν αυτή μας την προσπάθεια. Την προσπάθεια του Θεσσαλού αγρότη. Μια προσπάθεια που απευθύνεται σε όλους τους Λαρισαίους. Που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Λαρισαίους να έχουν καθημερινά στο τραπέζι  τους, Ντόπιο, Ποιοτικό, ψωμί από τους καρπούς της δικής μας γης».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Τεχνολόγος τροφίμων του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη κ. Ορεστίδης ο οποίος ανέπτυξε τη διατροφική αξία της κάθε σύνθεσης των προϊόντων ξεχωριστά, αναδεικνύοντας τον πλούτο του σκληρού σταριού (θεσσαλικό), της ελληνικής σίκαλης και του Κριθαριού (Κριθαρένιο). Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των αλεύρων που συνέθεσαν τα παραπάνω προϊόντα, στη μη χρήση προσθέτων και στην προσθήκη ξεχωριστών καλλιεργειών προζυμιών και εκχυλισμάτων βύνης. Σύμφωνα με τον κύριο Ορεστίδη, η διατροφική αξία εκφράζεται από το διαθρεπτικό ισχυρισμό ότι και τα τρία προϊόντα στα οποία συμμετέχουν αλεύρια από πετρόμυλο, αποτελούν «πηγή φυτικών ινών»  ιδιαίτερα ευεργετικών για τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία