BACK TO
TOP
Business

Φλερτάρει με αρνητικό ρεκόρ ζημιών η Tesco

Ζημιές της τάξης των 5 δισ. λιρών, τις υψηλότερες δηλαδή στην ιστορία της, θα ανακοινώσει η Tesco σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που αντανακλούν τη δύσκολη οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η βρετανική αλυσίδα.

Φλερτάρει με αρνητικό ρεκόρ ζημιών η Tesco

0
0

Οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη 22 Απριλίου και, όπως οι ίδιοι αναλυτές αναφέρουν, πρόκειται να δείξουν ότι οι ενέργειες του Ντέιβ Λιούις που ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος από τον Ιούλιο του 2014, δεν έχουν καταφέρει να αναστρέψουν την οικονομική πορεία τoυ μεγαλύτερου βρετανικού ομίλου σούπερ μάρκετ.

Από το περασμένο καλοκαίρι ο Λιούις έχει δρομολογήσει ένα πρόγραμμα σημαντικών περικοπών που περιλαμβάνει 10.000 απολύσεις, κλείσιμο 43 καταστημάτων και «πάγωμα» των σχεδίων για τη δημιουργία 49 νέων σημείων πώλησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Tesco είχε βρεθεί στο στόχαστρο της βρετανικής αρχής για τα Σοβαρά Οικονομικά Εγκλήματα εξαιτίας της ύψους 263 εκατ. λιρών «μαύρης τρύπας» που αποκαλύφθηκε στα κέρδη της. Το σκάνδαλο εξώθησε στην παραίτηση τον προκάτοχο του Λιούς όπως και τον πρόεδρο και τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας.

Γιάννης Τσατσάκης

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία