BACK TO
TOP
Business

Έκλεισε η εξαγορά Βερόπουλου από Σκλαβενίτη

Στο Σκλαβενίτη περνούν οι ελληνικές δραστηριότητες του ομίλου Βερόπουλου, δημιουργώντας ένα σχήμα με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου μετρώντας συνολικά 342 καταστήματα και ετήσιο τζίρο άνω των 2 δισ. ευρώ.

Σε τροχιά συγχώνευσης οι όμιλοι Σκλαβενίτη και Βερόπουλου

1
0
Η συμφωνία ανακοινώθηκε επισήμως το απόγευμα της Τρίτης 5 Μαΐου επιβεβαιώνοντας τη φημολογία των τελευταίων 10 περίπου μηνών. Οι εκτός Ελλάδος δραστηριότητας του ομίλου Βερόπουλου (που αφορούν κυρίως τα Βαλκάνια) παραμένουν στον έλεγχο του Νίκου Βερόπουλου.

Η επίσημη ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Όμιλος Σκλαβενίτη προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας με τον Όμιλο Βερόπουλου για την απόκτηση των δραστηριοτήτων του τελευταίου στην Ελλάδα.

Η απόκτηση αυτή θα υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού του Ομίλου Βερόπουλου και τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, προσπάθεια η οποία ήδη έχει ξεκινήσει εντατικά και η οποία επιδιώκει, με την βοήθεια του Ομίλου Σκλαβενίτη, την ορθολογική αναδιάρθρωση των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης  Βερόπουλου στην Ελλάδα.

Εκτιμάται ότι η ολοκλήρωση της υπογραφείσης συμφωνίας και η πλήρωση των σχετικών προϋποθέσεων θα καταστεί δυνατή εντός του έτους.

Μετά την παραπάνω συμφωνία των δύο εταιρειών δημιουργείται ένας μεγάλος Ελληνικός Όμιλος στην αγορά λιανικής και cash & carry που θα λειτουργεί συνολικά 342 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Η συμφωνία αυτή εμπίπτει στις διατάξεις περί εγκρίσεώς της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, εντός δε των επομένων ημερών θα υποβληθεί η σχετικώς προβλεπόμενη γνωστοποίηση».

Γιάννης Τσατσάκης

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία