BACK TO
TOP
Business

Λουκέτο για κορυφαίο παραγωγό εσπεριδοειδών στην Τουρκία

Ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας εσπεριδοειδών κήρυξε και επίσημα πτώχευση με τις εγκαταστάσεις να έχουν κατασχεθεί από την τράπεζα. Ο λόγος για την εταιρεία «Elginsan», που λειτουργούσε στην περιοχή Çukurova , τη σημαντικότερη γεωργική περιοχή της Τουρκίας και διακινούσε τη μισή από τη συνολική παραγωγή των φρούτων που καλλιεργούνται στην νότια κεντρική περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας "todayszaman".

Λουκέτο για κορυφαίο παραγωγό εσπεριδοειδών στην Τουρκία

2
0
Η χρεοκοπία της επιχείρησης λέγεται ότι άφησε πίσω της 200 εκατ. τουρκικές λίρες (70.061.969 ευρώ) σε οφειλές προς δεκάδες επιχειρήσεις και απολυμένους εργαζόμενους. Ένας παραγωγός που προμήθευε εσπεριδοειδή στην επιχείρηση, ανέφερε ότι του χρωστούσαν 32 εκατ. τουρκικές λίρες (10.778.764 ευρώ)

Η εταιρία φαίνεται να χρεοκόπησε εξαιτίας της μείωσης των εξαγωγών προς τη Ρωσία, η οποία πλήττεται από σοβαρή οικονομική κρίση, έπειτα από τις οικονομικές κυρώσεις  που επιβλήθηκαν το 2014 από χώρες της Δύσης

Σημειώνεται, τέλος, το κλείσιμο της Elginsan που βραβεύτηκε το 2011 από τον τότε πρόεδρο της χώρας Abdullah Gül, έχει φέρει βαρύ πλήγμα για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που συνεργάζονταν με την Elginsan, στην περιοχή Çukurova.  
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία