BACK TO
TOP
Business

Συνεργασίες στη Θεσσαλία χτίζει ο Άραβας των κηπευτικών

Το ενδιαφέρον πολλών παραγωγών αλλά και όλων όσων εµπλέκονται στο εµπόριο και τη διακίνηση οπωροκηπευτικών έχει προκαλέσει η «άφιξη» στη χώρα µας της Zhumino International. Πρόκειται για έναν από τους µεγαλύτερους οµίλους στον κόσµο στη διακίνηση νωπών φρούτων και λαχανικών µε έχει έδρα το Ντουµπάι και επιχειρηµατική παρουσία στις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία, το Βιετνάµ, την Ινδία και τη Νότια Αφρική.

Συνεργασίες στη Θεσσαλία χτίζει ο Άραβας των κηπευτικών

0
0
Στον κατάλογο των χωρών αυτών ανήκει πλέον και η Ελλάδα αφού πριν από λίγες εβδοµάδες η εταιρεία προχώρησε στη δηµιουργία θυγατρικής στη Λάρισα µε το όνοµα Ζhumino Hellas και σαφή εντολή από τη µητρική να αναζητήσει συνεργασίες µε συνεταιρισµούς και οµάδες παραγωγών µε σκοπό την εξαγωγή των προϊόντων τους στα ΗΑΕ.

Όπως πληροφορείται η Agrenda, η πρώτη συµφωνία έκλεισε µε την Οµάδα Παραγωγών Πρεβέζης, η οποία στα τέλη Μαΐου παρέδωσε τα πρώτα φορτία επιτραπέζιας ντοµάτας και µέχρι σήµερα έχει αποστείλει στο Ντουµπάι µέσω της Zhumino Hellas 100 τόνους. Η τιµή «έκλεισε» στα 55 λεπτά/κιλό, στα ίδια δηλαδή επίπεδα που κινείται αυτή τη στιγµή η αγορά του προϊόντος, ενώ η εξόφληση γίνεται άµεσα µε την παράδοση του προϊόντος στη Λάρισα.

Όπως µας λέει ο πρόεδρος του συνεταιρισµού, οι Άραβες έχουν κάνει πρόταση για αποκλειστική εξαγωγική συνεργασία στο συνεταιρισµό ενώ το ενδιαφέρον τους δεν περιορίζεται στην ντοµάτα αλλά στο σύνολο των κηπευτικών εποχής και θερµοκηπίου που µπορούν να ενδιαφέρουν την αραβική αγορά, όπως αγγούρι, πιπεριά, καρπούζι, µελιτζάνα κ.α. απ’ όλη την Ελλάδα. Τα προϊόντα φεύγουν σε καφάσια µε την επωνυµία της εταιρείας και την επιγραφή «Ηellenic Produce».
Σύµφωνα µε τον κ. ∆. Καββαδά καθοριστικός παράγοντας για την απόφαση της Zhumino να στραφεί στη χώρα µας για προϊόν και, µάλιστα, παρά την αναστάτωση που έχουν προκαλέσει τα capital controls, ήταν η πτώση του ευρώ. «Για παράδειγµα, στις ντοµάτες η αραβική εταιρεία προµηθευόταν µέχρι σήµερα προϊόν από τη Μαλαισία ωστόσο, όπως µας είπαν, γνώριζαν ότι η ελληνική ντοµάτα υπερέχει ποιοτικά όµως τη θεωρούσαν ακριβή. Το φθηνό ευρώ τους έκανε όµως να δουν την Ελλάδα µε άλλο... µάτι», τονίζει.

∆ιευρύνονται οι εξαγωγές προς την ΚίναΑνοίγει για ελληνικά επιτραπέζια σταφύλια, δαµάσκηνα, κεράσια και πορτοκάλια η αγορά της Κίνας, µετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των τεχνικών φακέλων των πρεσβειών ανάµεσα στις δύο χώρες
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, τα αιτήµατα εξαγωγής εκκρεµούσαν για µεγάλο χρονικό διάστηµα, αλλά τα τεχνικά προβλήµατα ξεπεράστηκαν και κατατέθηκαν στην Κινεζική Αρχή. Ανάλογα αιτήµατα υπάρχουν και για άλλες Τρίτες Χώρες (πχ Ινδία, Κορέα κ.λπ.).
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία