BACK TO
TOP
Business

Boυτιά 64% στα κέρδη της ΒP το β ’τρίμηνο του 2015

Πτώση της τάξης του 64% σημείωσαν τα κέρδη της BP Plc κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015, καθώς κατρακύλησαν οι τιμές του αργού πετρελαίου. Όπως ανακοίνωσε η εταιρία την Τρίτη, τα κέρδη έπεσαν στα 1,3 δισ. δολάρια, από 3,6 δισ. πριν από ένα χρόνο.

Boυτιά 64% στα κέρδη της ΒP το β ’τρίμηνο του 2015

5
0

Ταυτόχρονα, η αξία της μετοχής της έχει υποχωρήσει φέτος κατά 5,8%. Η μετοχή έχει σημειώσει πτώση τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία χρόνια, μετά τη μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από την BP το 2010, στον Κόλπο του Μεξικού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BP, Bob Dudley, προσπαθεί να στηρίξει την τρίτη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής πετρελαίου κατά τη μακρά αυτή περίοδο των χαμηλών τιμών, μέσω της περικοπής δαπανών, της επαναξιολόγησης των πρότζεκτς και της πώλησης περιουσιακών στοιχείων.

Η τιμή του αργού πετρελαίου έπεσε περισσότερο από 50% κατά το περασμένο έτος, γεγονός που ανάγκασε τις εταιρίες να μειώσουν τις επενδύσεις τους. Ωστόσο, οι χαμηλές τιμές επιτρέπουν στα διυλιστήρια να αγοράζουν φθηνότερα τη βασική πρώτη ύλη που χρειάζονται: Το αργό.

Πηγή: Εuro2day

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία