BACK TO
TOP
Business

Δυσάρεστες εκπλήξεις για την αγροτική επιχειρηματικότητα «βλέπει» ο Χαρακόπουλος

«Δυστυχώς, σειρά άστοχων επιλογών αλλά και ξεπερασμένων ιδεοληψιών εκ μέρους αυτών που κατείχαν έως σήμερα τα ηνία της εξουσίας επέφεραν συντριπτικά πλήγματα στην ταλαιπωρημένη από την κρίση ιδιωτική πρωτοβουλία». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του στην ημερίδα με θέμα «Μεταποίηση αγροτικών προϊόντων - Επιχειρηματικότητα - Προοπτικές ανάπτυξης» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Σύμπραξη “Δίκτυο Συνεργασία”.

Τα πηγαιν' έλα στο Μαξίμου του Μάξιμου Χαρακόπουλου

0
0

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αφού επισημαίνει το «εξαιρετικά αρνητικό οικονομικό περιβάλλον, ιδιαιτέρως μετά την επιβολή των capital controls» στο οποίο καλείται να δραστηριοποιηθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία» υπογραμμίζει την ανάγκη «ενίσχυσης των πολιτικών δυνάμεων της ευθύνης και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας».  

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημειώνει χαρακτηριστικά τα εξής: «Η οικονομική κρίση μάς υπέδειξε ότι μόνον με την ανασύνταξη του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας, όπου βασικό ρόλο θα παίζει η πρωτογενής παραγωγή, θα υπάρξει σταθερή και διαρκής ανάπτυξη. Για τούτο όμως ήταν αναγκαία μια στροφή προς την ποιοτική και με εξωστρεφή χαρακτήρα αγροτική παραγωγή μέσω του κυβερνητικού προγραμματισμού και με τη χρήση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου. Όλ’ αυτά μέχρι και πριν από μερικούς μήνες φάνηκε ότι είχαν αρχίσει να πραγματοποιούνται. Θυμίζω ενδεικτικά τη συμφωνία για την νέα ΚΑΠ (2015-20) όπου διασφαλίστηκαν 20 δις ευρώ, τον προγραμματισμό για την αξιοποίηση 466 εκ. ευρώ για την υλοποίηση 7.500 νέων σχεδίων βελτίωσης αγροτικών εκμεταλλεύσεων, την προκήρυξη των 100 εκ. ευρώ για επενδύσεις μεταποίησης στον αγροτικό τομέα, τη σύσταση του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, με κονδύλια ύψους 253 εκ. ευρώ.

Τώρα πλέον, μετά από την υπογραφή του νέου μνημονίου που, ως έχει τουλάχιστον, εμπεριέχει δυσάρεστες εξελίξεις για την αγροτική οικονομία και τον επιχειρηματικό κόσμο, τελευταία ελπίδα απομένει η κινητοποίηση των υγιών δυνάμεων της παραγωγής, ιδιαίτερα των γεωργών και κτηνοτρόφων, και η ενίσχυση των πολιτικών δυνάμεων της ευθύνης και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία