BACK TO
TOP
Business

Η Syngenta πουλάει τον κλάδο σπόρων λαχανικών

Στην πώληση των δραστηριοτήτων της που σχετίζονται με τους σπόρους κηπευτικών προχωράει η Syngenta, λίγες μέρες μόνο μετά την απόρριψη της πρότασης εξαγοράς από την Monsanto.

Η Syngenta πουλάει τον κλάδο σπόρων λαχανικών

0
0

Mέσα από την πώληση ο μεγαλύτερος όμιλος φυτοπροστατευτικών στον κόσμο επιδιώκει να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 2 δις. δολαρίων που δρομολογείται από την ερχόμενη εβδομάδα και το οποίο προσφέρεται ως «αντάλλαγμα» στους επενδυτές που νιώθουν απογοητευμένοι από το ναυάγιο του ντηλ με τη Monsanto.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος των λαχανικών είναι ο πλέον κερδοφόρος από τις σποροπαραγωγικές δραστηριότητες της Syngenta με τα περιθώρια κέρδους τους να ξεπερνούν το 60% όταν το σύνολο των δραστηριοτήτων σπόρων του ομίλου εμφάνισε πέρυσι περιθώριο κέρδους 45%.

Οι επιδόσεις αυτές εξηγούν και την αισιοδοξία της εταιρείας ότι «οι προς πώληση δραστηριότητες μπορούν να προσελκύσουν σημαντικό ενδιαφέρον από τρίτους».

Ο οικονομικός διευθυντής της Syngenta, Τζον Ράμσεϋ δήλωσε σχετικά ότι «η πώληση είναι ο καλύτερος τρόπος να εκμεταλλευτούμε τη δυναμική του συγκεκριμένου τμήματος».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία