BACK TO
TOP
Business

Σεβασµός στη φύση τα 150 χρόνια από την ίδρυση της BASF

Σε νέα καινοτόµα προϊόντα και πρωτοβουλίες που υπηρετούν τα συµφέροντα του αγρότη σε κάθε γωνιά του κόσµου, τους δύο πυλώνες δηλαδή πάνω στους οποίους κινήθηκε για 150 χρόνια ο παγκόσµιος κολοσσός της BASF, θα στηρίξει τις επιχειρηµατικές της κινήσεις τα επόµενα χρόνια η ελληνική θυγατρική του BASF Ελλάς, η οποία ιδρύθηκε το 2000, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Σεβασµός στη φύση τα 150 χρόνια από την ίδρυση της BASF

0
0
Αυτά υπογραµµίστηκαν µεταξύ άλλων στην ειδική εκδήλωση που πραγµατοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Σεπτεµβρίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στο πλαίσιο του εορτασµού των 150 χρόνων ζωής του γερµανικού οµίλου, µια επέτειος που εορτάζεται µε ποικίλες εκδηλώσεις σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία χηµικών.

Μια δεκάλεπτη ταινία όπου παρουσιάστηκαν όλοι οι σταθµοί της πορείας της κορυφαίας βιοµηχανίας ντυµένη µε οπτικοακουστικό υλικό εποχής ήταν αυτή που έβαλε τους καλεσµένους της βραδιάς στο κλίµα, ενώ το βασικό θέµα της εκδήλωσης αναπτύχθηκε στο πλαίσιο ενός επιχειρηµατικού πάνελ που επιχείρησε να απαντήσει στο ερώτηµα «Πώς µπορεί η παραγωγή τροφής να γίνει πιο αποδοτική;». Ένα ερώτηµα που τέθηκε σε διαφορετικές µορφές, ανάλογα µε την ιδιότητά του, σε κάθε συµµετέχοντα απο τον συντονιστή της συζήτησης, εκδότη και διευθυντή της Agrenda, Γιάννη Πανάγο

Απαντώντας ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ∆ηµήτρης Μελάς, τόνισε ότι στην κατεύθυνση αυτή µπορούν να κινητοποιηθούν πόροι του Α’ Πυλώνα της ΚΑΠ αλλά και του Β’ οι οποίοι, όπως παραδέχτηκε, δεν αξιοποιήθηκαν από την πολιτεία.

Ο ιδιοκτήτης του Οινοποιείου Τρουπή, Γιάννης Τρουπής χαρακτήρισε ως σηµαντικότερη πρόκληση για την πορεία του κρασιού στις διεθνείς αγορές το ίδιο το προϊόν που, όπως είπε, «δεν υστερεί σε τίποτα όσον αφορά την ποιότητα, ωστόσο το ζήτηµα είναι να καταφέρουµε να το βάλουµε στο στόµα του ξένου καταναλωτή».  
Η αντιπρόεδρος της Σπανός ΑΒΕΕΤ, Μαρία Σπανού, αναφέρθηκε στα διδάγµατα από την πορεία του ρυζιού που αποτελεί µια µικρή µεν αλλά ιδιαίτερα δυναµική καλλιέργεια για τον Έλληνα αγρότη. Όπως είπε, κλειδί για τον Έλληνα είναι αφενός η εξειδίκευση κι αφετέρου η επέκταση σε νέες ποικιλίες

Από την πλευρά του ο καθηγητής Αγροτικής Πολιτικής του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Μάττας, επισήµανε ότι είναι αναγκαίες οι συνεργίες µεταξύ δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα

∆ηµήτρης Μελάς, πρώην υπουργός«Κρίσιµος παράγοντας για την ελληνική γεωργία η εξοικονόµηση ενέργειας, την οποία µπορεί να βοηθήσει η γεωργία ακριβείας.
Κων/νος Μάττας Καθηγητής ΑΠΘ«Αν αύριο παύσει για κάποιο λόγο η γεωργική δραστηριότητα, τότε θα επηρεαστεί το 50% της χηµικής βιοµηχανίας και το 70% του εµπορίου.»Γιάννης Τρουπής, Οινοποιός  «Οι τέσσερις γηγενείς ποικιλίες στις οποίες έχουν επικεντρωθεί τα προγράµµατα προώθησης έχουν όλα τα φόντα για να επιτύχουν τον στόχο τους.»Μαρία Σπανού, Σπανός ΑΒΕΕΤ«Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό και συνοµιλώντας µε πολύ κόσµο, διαπίστωσα ότι ελάχιστοι ξέρουν ότι υπάρχει ελληνικό ρύζι και µάλιστα πολύ ποιοτικό.»
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία