BACK TO
TOP
Business

Προσφορά-μαμούθ 92,3 δις ευρώ για τη SABMiller

Η ζυθοποιία Anheuser-Busch InBev αύξησε την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου την προσφορά της προκειμένου να αγοράσει τη δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, SABMiller, σε 42,15 στερλίνες ανά μετοχή σε μετρητά, δηλαδή σε 92,3 δισ. ευρώ (68 δισ. στερλίνες) συνολικά, σύμφωνα με τους Financial Times.

Προσφορά-μαμούθ 92,3 δις ευρώ για τη SABMiller

2
0

Πρόκειται για την τρίτη προσφορά σε σχέση με την προηγούμενη που έδινε στην εταιρία αξία σχεδόν 65 δισ. στερλίνες.

Η εταιρία ανακοίνωσε πως η αναθεωρημένη πρόταση θα πρέπει να είναι εξαιρετικά ελκυστική για τους μετόχους της SABMiller, αφού, σύμφωνα με την ίδια, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για εκείνους.

Πριν την αναθεώρηση αυτή, η InBev είχε προχωρήσει σε δύο προηγούμενες προσφορές για την ανταγωνίστριά της, με τη δεύτερη να ανέρχεται στις 40 στερλίνες ανά μετοχή και να της δίνει αξία σχεδόν 65 δισ. στερλινες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο ισχυρότερος μέτοχος της SABMiller τόνισε σε ξεχωριστή του ανακοίνωση την Τετάρτη πως είναι ικανοποιημένος με την τελευταία προσφορά, «πιέζοντας» τη διοίκηση της ζυθοποιίας να δεχθεί τη νέα προσφορά.

Πάντως, η WSJ επισημαίνει πως σύμφωνα με τους βρετανικούς κανονισμούς, η InBev θα πρέπει μέχρι τις 14 Οκτωβρίου να ανακοινώσει επισήμως τη «σταθερή της πρόθεση» να προχωρήσει στην προσφορά για τη SABMiller, καθώς και να διευκρινίσει τις λεπτομέρειες.

Η εφημερίδα τονίζει πως η InBev υπογράμμισε ότι η προσφορά της Τετάρτης δεν αποτελεί σταθερή πρόθεση, υπονοώντας ότι δεν είναι βέβαιο πως θα πραγματοποιηθεί τελικά μια προσφορά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία