BACK TO
TOP
Business

Απέσυρε η Potash Corp. την προσφορά για την K+S

Να εγκαταλείψει την προσπάθεια εξαγοράς της γερμανικής λιπασματοβιομηχανίας Κ+S αποφάσισε η Potash Corporation βάζοντας ένα τέλος σε ένα φλερτ δύο και πλέον μηνών.

Απέσυρε η Potash Corp. την προσφορά για την K+S

2
0

Η καναδική εταιρεία επικαλείται τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς και την απουσία δέσμευσης, δηλαδή ουσιαστικής διάθεσης για συζητήσεις από την διοίκηση της Κ+S.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η Potash Corp. Ανήκει στις κορυφαίες παγκοσμίως βιομηχανίες λιπασμάτων ενώ έχει και σημαντική δραστηριότητα στις ζωοτροφές. Προσέφερε στην K+S 41 ευρώ ανά μετοχή για την γερμανική εταιρεία λιπασμάτων, αποτιμώντας την K+S στα 7,9 δισ. ευρώ.

Τον Αύγουστο, η K+S ανακοίνωσε ότι η πρόταση της Potash υποτιμούσε την εταιρεία και τα projects της. Δήλωσε επίσης ότι μια εξαγορά θα μπορούσε να κοστίσει θέσεις εργασίας, μια προειδοποίηση που κέρδισε την στήριξη τόσο πολιτική όσο και εργασιακή, αν όχι την υποστήριξη των μετοχών.

Η αποχώρηση της Potash έρχεται εν τω μέσω δύσκολων μακροοικονομικών συνθηκών που έχουν στείλει τις μετοχές των σχετικών με την ποτάσα commodities να σημειώσουν πτώση σχεδόν 40%.

«Στο πλαίσιο αυτών των συνθηκών της αγοράς και μιας απουσίας δέσμευσης από την διοίκηση της K+S, έχουμε καταλήξει ότι η συνεχής επιδίωξη ενός συνδυασμού δεν είναι πλέον προς όφελος των μετόχων μας», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PotashCorp, Jochen Tilk.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία