BACK TO
TOP
Business

H Φυτοενέργεια για τα συμβόλαια και τις πληρωμές στον ηλίανθο

H Φυτοενέργεια για τα συμβόλαια και τις πληρωμές στον ηλίανθο

6
0

Την έντονη διαμαρτυρία της για το δημοσίευμα της Agrenda και του Αgronews σχετικά με τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των καλλιεργητών ηλίανθου εκφράζει με επιστολή-εξώδικο που απέστειλε στην Agrenda η εταιρεία Φυτοενέργεια Α.Ε.

Αναλυτικά ολόκληρο το περιεχόμενό της έχει ως εξής:

"Προς

1. Την Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία «Green Box Εκδοτική Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα και στην οδό Νίκης αριθμ.24, νόμιμα εκπροσωπούμενη, Ιδιοκτήτρια -Εκδότρια της εβδομαδιαίας εφημερίδας αγροτικής οικονομίας Πανελλήνιας κυκλοφορίας με τον δ.τ. «Agrenda» όπως εκπροσωπείται νόμιμα.

2. Τον κ. Γιάννη Τσατσάκη, ατομικά και με την ιδιότητα του δημοσιογράφου της εβδομαδιαίας εφημερίδας αγροτικής οικονομίας Πανελλήνιας κυκλοφορίας με τον δ.τ. «Agrenda» κάτοικο Αθήνας οδό Νίκης αριθμ.24

3. Tον κ. Γιάννη Πανάγο, ατομικά και με την ιδιότητα του δημοσιογράφου της εβδομαδιαίας εφημερίδας αγροτικής οικονομίας Πανελλήνιας κυκλοφορίας με τον δ.τ. «Agrenda» κάτοικο Αθήνας οδό Νίκης αριθμ.24

 

Στο με αριθμό Β4 26 φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας αγροτικής οικονομίας Πανελλήνιας κυκλοφορίας με τον δ.τ. «Agrenda» που κυκλοφόρησε στις 18 Σεπτεμβρίου 2015, της οποίας ιδιοκτήτρια και εκδότρια είστε η πρώτη από εσάς, ενώ ο δεύτερος Δημοσιογράφος, περιέχονται κάτω από το υπογεγραμμένο άρθρο του δεύτερου από εσάς, με τον τίτλο: «Κενό γράμμα τα συμβόλαια στον ηλίανθο. Πληρωμές από Χριστούγεννα και... βλέπουμε λένε φέτος οι περισσότερες εταιρείες βιοντίζελ», τα εξής συκοφαντικά γεγονότα: «...την περασμένη εβδομάδα η εν λόγω εταιρεία ενημέρωσε τους αγρότες ότι δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει πριν τα Χριστούγεννα. Ως επίσημη δικαιολογία προβάλλεται το γεγονός ότι έχει ακόμη απούλητα στις αποθήκες της αποθέματα ελαίων από την περυσινή σεζόν με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στις ταμειακές ροές. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εξηγήσεις που δίνουν εταιρείες όπως η Φυτοενέργεια, ο Γονιώτης και η Agroinvest οι οποίες διαμήνυσαν μέσω των συνεργαζόμενων εμπόρων στους καλλιεργητές ότι οι παραγωγοί θα εξοφληθούν σε βάθος μηνών.»

 

Επίσης στον ιστότοπο AgroNews (www.agronews.gr), στις 18 Σεπτεμβρίου 2015, τη διαχείριση του οποίου έχει η πρώτη από εσάς, περιέχονται κάτω από το υπογεγραμμένο άρθρο του τρίτου από εσάς με τον τίτλο: «Σουρωτήρι οι συμβάσεις στον ηλίανθο, στην ώρα της πληρώνει η Agroinvest» τα εξής συκοφαντικά γεγονότα: «Μετ’ εμποδίων τηρούνται τα συμφωνηθέντα στον ηλίανθο, παρά το γεγονός ότι οι συμβάσεις μεταξύ παραγωγών και μεταποιητικής βιομηχανίας είναι συγκεκριμένες και οι δυνατότητες διαφυγής περιορισμένες.... Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τις περισσότερες μεταποιητικές μονάδες του κλάδου να παρεκκλίνουν απ’ τα συμφωνηθέντα και ναι μεν να μην αλλάζουν την τιμή, με την οποία παραλαμβάνουν το προϊόν απ’ τους παραγωγούς, πιέζουν, ωστόσο, την κατάσταση είτε φορτώνοντας τα σχετικά ζυγολόγια με ξένες ύλες είτε μεταθέτοντας σε ιδιαίτερα μεγάλο βάθος χρόνου την εξόφληση των καλλιεργητών». Και συνεχίζει το άρθρο για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία αναφέροντας τα εξής συκοφαντικά γεγονότα:  «Θέματα ρευστότητας, που μεταφέρονται και στο χρόνο εξόφλησης των παραγωγών, φαίνεται να επηρεάζουν και άλλες επιχειρήσεις απ’ τον κλάδο του βιοντίζελ, όπως η Φυτοενέργεια και ο...»

Επειδή το παραπάνω άρθρο όπως και το πρώτο αναδημοσιεύτηκε στον ιστότοπο

AgroNews (www.agronews.gr), το οποίο όπως ισχυρίζεστε αποτελεί το πληρέστερο αγροτικό και οικονομικό portal του κλάδου, παρέχει ανά πάσα στιγμή έγκυρη και  ολοκληρωμένη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της αγροτικής παραγωγής και με ειδικό χώρο για τα εμπορεύματα και έχει εξελιχθεί σε μόνιμο τόπο συνάντησης όλων των κρίσιμων συντελεστών του αγροτικού χώρου, με υψηλή επισκεψιμότητα που ξεπερνά τους 500.000 επισκέπτες τον μήνα, αριθμός ο οποίος διευρύνεται με γρήγορο ρυθμό.

Επειδή στα προαναφερόμενα κείμενα που υπογράφουν ο δεύτερος και ο τρίτος από εσάς αντίστοιχα, διαδώσατε για την ανώνυμη εταιρεία μας ψευδή και συκοφαντικά γεγονότα, σχετικά με την οικονομική κατάστασή της, με βάση τα οποία μας εντάσσεται στην κατηγορία των «κακοπληρωτών» και αφερέγγυων γενικότερα εταιρειών απέναντι στους συνεργάτες-αγρότες, βλάπτοντας κατά αυτό τον τρόπο την εικόνα της εταιρείας μας τόσο απέναντι στους παραγωγούς όσο και απέναντι στο ευρύτερο κοινό γενικότερα.

Αντιθέτως είναι τοις πάσι γνωστό ότι η εταιρεία «ΦΥΤΟΕΝΕΡΓΕΙΑ Α.Ε.», σε αντίθεση με άλλες, βοηθά τον παραγωγό στον κλάδο των ενεργειακών φυτών. Με τη δράση της στους πειραματικούς αγρούς, τα νέα υβρίδια, τη διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, ταξιδιών στο εξωτερικό ενισχύει με γνώση και εμπειρία τον παραγωγό και γενικότερα αποτελεί πρότυπο εταιρείας στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Επίσης οι παραγωγοί-συνεργάτες μας έχουν άμεση και προσωπική σχέση συνεργασίας με τους μετόχους, τη διοίκηση και τους υπαλλήλους της εταιρείας.                !

Η εταιρεία μας στο πλαίσιο της διεύρυνσης και καθιέρωσης της καλλιέργειας των ενεργειακών φυτών στην Ελληνική Επικράτεια παρέχει ιδιαιτέρα προνόμια στους παραγωγούς - συνεργάτες της, όπως:

-προπληρωμή του παραγωγού πιστώνοντας τα απαιτούμενα εφόδια από το στάδιο της προετοιμασίας για την σπορά, καθ όλη τη διάρκεια της καλλιέργειας έως και τη συγκομιδή του προϊόντος,

-παρέχει στον παραγωγό - συνεργάτη συμβουλευτική ενημέρωση και επίβλεψη από ειδικούς συνεργάτες —γεωπόνους σε όλα τα προαναφερόμενα στάδια,

-παρέχει πίστωση στην αγορά αγροτικών μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια ενεργειακών φυτών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας με τους παραγωγούς η «ΦΥΤΟΕΝΕΡΓΕΙΑ Α.Ε.» ουδέποτε έχει προβεί σε αφαίρεση ξένων υλών ενώ είναι συνεπής απέναντι στον παραγωγό -συνεργάτη καταβάλλοντας κάθε χρόνο όχι μόνο τη συμφωνηθείσα τιμή της σύμβασης αλλά και επιπρόσθετα μπόνους.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι για τη φετινή καλλιεργητική χρονιά η εταιρεία

«ΦΥΤΟΕΝΕΡΓΕΙΑ Α.Ε.», αντιλαμβανόμενη την οικονομική δυσχέρεια που μαστίζει τον αγροτικό τομέα, ξεκίνησε από τις 6 Σεπτεμβρίου την αποπληρωμή του ηλίανθου στην ΠΕ Σερρών.

 

Και για όλα τα προαναφερόμενα

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ

Για τα προαναφερόμενα συκοφαντικά γεγονότα που περιέχονται στο με αριθμό Β4 26 φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας αγροτικής οικονομίας Πανελλήνιας κυκλοφορίας με τον δ.τ. «Agrenda» και στον ιστότοπο www.agronews.gr,

 

Και με την ρητή επιφύλαξη

κάθε νομίμου Δικαιώματος μας

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Όπως μέχρι τις 15-10-2015 ανακαλέσετε εγγράφως με αντίστοιχα δημοσιεύματα που

θα γραφτούν στην ίδια θέση και με τα ίδια γράμματα στις σελίδες που περιέχονται τα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα σε βάρος μας, και να καταχωρήσετε σε ίδιες

σελίδες και με τα ίδια γράμματα, στο φύλλο που θα κυκλοφορήσει μετά την παραλαβή της παρούσας, όλο το περιεχόμενο της παρούσας εξώδικής μας δήλωσης και διαμαρτυρίας καθώς και στον ιστότοπο www.agronews.gr, στην ίδια θέση και με τα ίδια γράμματα στις σελίδες που περιέχονται τα ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα σε βάρος μας,

 

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

Θα προσφύγουμε στα αρμόδια Δικαστήρια για να ζητήσουμε την ικανοποίηση των νομίμων Δικαιωμάτων μας.

Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου Δικαιώματος μας, Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής, να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτούς που απευθύνεται, για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, και να αντιγράψει ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει."

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία