BACK TO
TOP
Business

Οριστική η μεταφορά του εργοστασίου Coca Cola από το Βόλο στο Σχηματάρι

Οριστική και αμετάκλητη είναι τελικά η απόφαση της Coca Cola 3E για μεταφορά του εργοστασίου από το Βόλο στο Σχηματάρι, παρά τις προσπάθειες του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, του γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη, των πέντε βουλευτών της Μαγνησίας και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, τουλάχιστον να δοθεί παράταση, για να εξεταστεί η παροχή κινήτρων, για να παραμείνει το εργοστάσιο στο Βόλο.

Οριστική η μεταφορά του εργοστασίου Coca Cola από το Βόλο στο Σχηματάρι

3
0

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έγιναν αλλεπάλληλες προσπάθειες από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων και από τα υπουργεία Βιομηχανίας και Ανάπτυξης και του περιφερειάρχη, προκειμένου να δοθεί καταρχάς μια παράταση μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου για να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι, αναφορικά με τη διαδικασία μεταφοράς του εργοστασίου. Στόχος ήταν να συνεχιστεί η διαβούλευση και να εξεταστούν προτάσεις για την παραμονή του εργοστασίου στο Βόλο.

Αυτό ωστόσο, δεν έγινε αποδεκτό από τους εκπροσώπους της εταιρίας, που ήταν η διευθύντρια Προσωπικού Ελλάδας και ο διευθυντής εφοδιαστικής αλυσίδας Ελλάδας – Κύπρου, που ήταν κατηγορηματικοί ότι το επιχειρησιακό σχέδιο δεν μπορεί να αλλάξει. Μάλιστα, τόνισαν ότι ήδη έχει συμφωνήσει να εργαστεί στο Σχηματάρι, το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων του εργοστασίου από το Βόλο.

Οι εργαζόμενοι είπαν στον υπουργό Εργασίας ότι ο αδιευκρίνιστος αριθμός εργαζομένων αναγκάστηκε εκβιαστικά να υπογράψει για να εργαστεί στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου ή να δεχτεί την αποζημίωση, διότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή γι’ αυτούς.

Οι κ.κ. Κατρούγκαλος και Αγοραστός αποχώρησαν και η συνέχεια της συνάντησης διεξήχθη υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας επέμεινε στην πρόταση για συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου στο Βόλο με τη σύμφωνη γνώμη όλων των άλλων υπουργείων, όπως και όλων των άλλων πολιτικών προσώπων και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η οποία εκπροσώπησε τους ΑΝΕΛ.

 

Μποϋκοτάζ προϊόντων

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην 3Ε Λάζαρος Τσελεπής, το Σωματείο και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών Ελλάδας, πρότειναν να δοθεί προθεσμία στη μετεγκατάσταση της μονάδας του Βόλου στο Σχηματάρι, πρόταση με την οποία συμφώνησε και ο κ. Νεφελούδης, προκειμένου να εξεταστεί η παροχή κινήτρων, για να παραμείνει το εργοστάσιο στο Βόλο, αλλά οι εκπρόσωποι της εταιρίας δεν το δέχτηκαν.

«Οι βουλευτές και ο περιφερειάρχης, βλέποντας την άκαμπτη στάση της εταιρίας, άφησαν να εννοηθεί ότι μετά από καμπάνια που θα γίνει τοπικά θα μποϋκοτάρουν τα προϊόντα της εταιρίας», δήλωσε ο Λάζαρος Τσελεπής.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, δήλωσε ότι αύριο Τετάρτη θα γίνει έκτακτη γενική συνέλευση για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις εξελίξεις και τόνισε ότι ο απεργιακός αγώνας συνεχίζεται, καθώς έχουν αποφασιστεί απεργίες μέχρι την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία