BACK TO
TOP
Business

Εξαγορά της Viokyt, Παραγωγού Συσκευασίας στην Ελλάδα, απ’ την Dunapack Packaging

Την επιτυχή ολοκλήρωση της εξαγοράς της Viokyt, που παράγει κυματοειδές χαρτί στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Dunapack Packaging, μέρος της αυστριακής Prinzhorn Holding.

Εξαγορά της Viokyt, Παραγωγού Συσκευασίας στην Ελλάδα, απ’ την Dunapack Packaging

0
0

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η Viokyt Packaging A.E., οικογενειακή επιχείρηση

με έδρα στο Σχηματάρι, περίπου 60 χλμ βόρεια της Αθήνας, έχει ικανότητα παραγωγής 50 εκατ. m2 κυματοειδούς συσκευασίας το χρόνο.

Η Viokyt Packaging Α.Ε. εξειδικεύεται στην παραγωγή εκτυπωμένων κυματοειδών συσκευασιών και βρίσκεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους κατασκευαστές συσκευασιών στην Ελλάδα για περισσότερα από 40 χρόνια. Με την ενσωματωμένη ψηφιακή τεχνολογία εκτύπωσης που διαθέτει, η εταιρεία έχει καταλάβει μία εξέχουσα θέση στην αγορά υψηλής ποιότητας εμφάνισης εκτυπώσεων. Στο πλαίσιο της εξαγοράς, η Prinzhorn Holding απέκτησε επίσης τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, με έκταση περίπου 50.000 m2. Μετά την εξαγορά, σχεδιάζεται περαιτέρω επέκταση και εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων παραγωγής. Η αναβάθμιση των κατασκευαστικών εγκαταστάσεων στο Σχηματάρι με παραγωγική μονάδα (corrugator) 2,5 μέτρων, θα αυξήσει την ικανότητα παραγωγής κατά τρεις φορές, σε περίπου 160 εκατ. m2 ετησίως.

«Η επέκταση της παραγωγικής μας δυναμικότητας στην Ελλάδα θα συνεχίσει να ενισχύει την παρουσία μας στις αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και αποτελεί λογικό επόμενο βήμα, το οποίο ακολουθεί την επέκτασή μας στην Ουκρανία και την Τουρκία, τα τελευταία χρόνια. Με αυτήν τη στρατηγική, θα συνοδεύουμε τους διεθνείς μας πελάτες και θα τους προμηθεύουμε με σταθερά υψηλή ποιότητα των συσκευασιών τους και στην ελληνική αγορά» εξηγεί ο Cord Prinzhorn, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδιοκτήτης της Prinzhorn Holding. «Η Dunapack Packaging διαθέτει ήδη ισχυρή εκπροσώπηση στην περιοχή αυτή. Ως εκ τούτου, η νέα παραγωγική μας μονάδα στην Ελλάδα θα είναι μία εξαιρετική προσθήκη αναφορικά με τη στρατηγική ανάπτυξής μας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Και είναι ειδικά στον τομέα των τροφίμων που η Ελλάδα διαθέτει παγκοσμίου φήμης εξαγωγικά προϊόντα, με υψηλές προδιαγραφές ποιότητας. Κατά συνέπεια, ευέλικτες και υψηλής ποιότητας λύσεις συσκευασίας θα βρίσκονται σε υψηλή ζήτηση.

Η Dunapack Packaging Division είναι μέρος της αυστριακής Prinzhorn Holding και ειδικεύεται σε λύσεις υψηλής ποιότητας εκτυπωμένης κυματοειδούς συσκευασίας που παράγεται από ανακυκλωμένο χαρτί. Με ετήσιο όγκο παραγωγής περίπου 1.656 εκατ. m2 κυματοειδών συσκευασιών, η Dunapack Packaging κατατάσσεται ανάμεσα στους ηγέτες των Ευρωπαίων κατασκευαστών συσκευασιών. Συνολικά, ως διεθνώς εξειδικευμένη στις συσκευασίες, απασχολεί εργατικό δυναμικό περισσοτέρων από 3.488 ανθρώπων σε δέκα χώρες (Αυστρία, Ουγγαρία, Γερμανία, Ουκρανία, Κροατία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Τουρκία και Ελλάδα).

Η Prinzhorn Holding απασχολεί αυτή τη στιγμή 5.700 εργαζόμενους σε 14 χώρες και συνεπώς κατατάσσεται ανάμεσα στους ηγέτες της ευρωπαϊκής αγοράς στον τομέα της ανακύκλωσης, του χαρτιού και της βιομηχανίας συσκευασίας. Με ετήσιο κύκλο εργασιών 1,262 δις ευρώ, ο όμιλος βρίσκεται στην τρίτη θέση αυτού του τομέα της αγοράς. Η οικογενειακής ιδιοκτησίας Prinzhorn Holding, με έδρα στη Βιέννη, είναι διαρθρωμένη σε τρία τμήματα:

Το Hamburger Recycling Group (συλλογή και εμπόριο απορριμμάτων χαρτιού), το Hamburger Containerboard (παραγωγό κυματοειδούς ακατέργαστου χαρτιού) και το Dunapack Packaging (λύσεις κυματοειδούς συσκευασίας)».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία